“Άκου!” με ποίηση Μαγιακόφσκι, εικονογράφηση boban, κάρτες για παιχνίδι και δωρεάν ebook

37 εικόνες βασισμένες στους στίχους του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι περιλαμβάνει το βιβλίο “Άκου!” από τις Βορειοδυτικές Εκδόσεις. Δεν πρόκειται όμως μόνο για βιβλίο, αλλά και για μη-ανταγωνιστικό παιχνίδι αφηγήσεων καθώς η έντυπή του έκδοση συνοδεύεται από 37 κάρτες ενώ στη σελίδα του “Άκου!” στο Facebook μπορείτε να βρείτε οδηγίες για το πώς να το παίξετε. Όπως και τα άλλα βιβλία των Βορειοδυτικών Εκδόσεων, το ebook διατίθεται δωρεάν με άδεια Creative Commons.
Οι εικόνες, το παιχνίδι και ο κατατοπιστικός πρόλογος είναι δημιουργία του Λευτέρη Παπαθανάση ή boban. Στο tumblr που διατηρεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες δουλειές του.
Όμως το “Άκου!” δεν το δημιούργησε εντελώς μόνος το, αλλά με τη βοήθεια φίλων εντός και εκτός Facebook, τους οποίους ο boban φρόντισε να ανταμείψει με ειδικό χαρακτικό: 

Το “Άκου!” δημιουργήθηκε “δημόσια”, με δεκάδες ανθρώπους γνωστούς και αγνώστους, να εμπλέκονται: να βοηθούν, να λένε τη γνώμη τους, να “παίζουν” φτιάχνοντας δικές τους ιστορίες ή απλά να ενθαρρύνουν.  

Για κάποιους/ες που έκαναν αυτό το ταξίδι από την αρχή, υπάρχει μια άτυπη “ειδική έκδοση”, που περιλαμβάνει ένα μικρό χαρακτικό (ένα από τα είκοσι συνολικά), αριθμημένο και με την υπογραφή του δημιουργού…

Την έντυπη έκδοση (€12,20), βιβλίο και κάρτες, μπορείτε να τη βρείτε στα βιβλιοπωλεία Πολιτεία και Πρωτοπορία, καθώς και στο βιβλιοπωλείο Αναγνώστης στα Γιάννενα ή να την παραγγείλετε από το site των Βορειοδυτικών Εκδόσεων.