Send to Kindle, το επίσημο add-on του Amazon για τον Firefox

Επίσημο add-on (“πρόσθετο”) Send to Kindle και για τον browser Firefox ξεκίνησε να διαθέτει το Amazon. Με την εγκατάσταση του “Send to Kindle”, πατώντας το σχετικό εικονίδιο ενώ διαβάζουμε μια σελίδα στο internet, μπορούμε να στείλουμεστις συσκευές και εφαρμογές Kindle το σύνολο του κειμένου ή το μέρος που έχουμε επιλέξει, απαλλαγμένο από γραφικά στοιχεία και εικόνες. Επίσης, με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να διαβάσουμε τη σελίδα που μας ενδιαφέρει μέσα από το browser σε περιβάλλον και με δυνατότητες αντίστοιχες του Kindle Cloud Reader, π.χ. με τροποποίηση του background, με παραμετροποίηση του είδους και του μεγέθους των γραμμάτων και γενικότερα της εμφάνισης του κειμένου.
Οι σελίδες που στέλνουμε με αυτόν τον τρόπο στις συσκευές και εφαρμογές Kindle αποθηκεύονται στον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο που προσφέρει το Amazon στο “σύννεφο”, δηλαδή στην online βιβλιοθήκη στο λογαριασμό μας στο βιβλιοπωλείο, και μπορούμε να τα κατεβάσουμε και πάλι όποτε χρειαστεί.

Από τον Αύγουστο, αντίστοιχο extension Send to Kindle είναι διαθέσιμο και για τον browser Chrome.
Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, πρέπει να τη συνδέσετε με το λογαριασμό σας στο Amazon και με το email που έχετε ορίσει για τις εφαρμογές και τις συσκευές Kindle που διαθέτετε. Για να τα ρυθμίσετε όλα αυτά για πρώτη φορά, ξεκινήστε από την επιλογή Settings του εικονιδίου Send to Kindle στον browser.
Το Send to Kindle είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εκτενή άρθρα τα οποία βρίσκουμε στον υπολογιστή μας και δεν έχουμε το χρόνο να τα διαβάσουμε ή προτιμούμε να τα διαβάσουμε στην ξεκούραστη οθόνη ενός ηλεκτρονικού αναγνώστη Kindle. Με το Send to Kindle μπορούμε να τα στείλουμε στη συσκευή και την εφαρμογή Kindle με ένα κλικ.
Αποστολή αρχείων μπορούν να γίνουν με την υπηρεσία Send to Kindle μέσω email ή με εφαρμογές για PC, Mac και Android. Σε αυτές τις περιπτώσεις πέρα από την αποστολή υποστηρίζονται επιπλέον  και μετατροπές από αρχεία PDF και Word σε Mobi για Kindle.
Τα επίσημα extenstions/add-ons του Amazon για Firefox και Chrome δεν είναι η μόνη λύση. Τις ίδιες δυνατότητες και με τα ίδια μέσα δίνει η υπηρεσία Readability.