TapeTales, συνδρομητική πλατφόρμα audiobooks από ελληνική startup

Σε ανακοίνωση της συνδρομητικής πλατφόρμας της με audiobooks και podcasts στα ελληνικά προχώρησε σήμερα η νεοφυής (startup) εταιρία TapeTales, με δελτίο τύπο που απέστειλε και δημοσιεύουμε στο σύνολό του στο τέλος του άρθρου. Από τα μέσα Νοεμβρίου η TapeTales είχε κάνει την εμφανισή της στα social media με διαφημίσεις στο Facebook.

Η TapeTales θα διαθέτει εφαρμογές για Android και iOS (iPhone) και θα προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση σε όλο τον κατάλογο των audiobooks που διαθέτει με μια μηνιαία συνδρομή, που θα ξεκινά μετά από δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών. Ένα μοντέλο αντίστοιχο με το Netflix και το Spotify.

Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει δοκιμαστικά το επόμενο διάστημα και θα είναι ευρέως διαθέσιμη μέσα στο 2022. Το website της προαναγγέλλει “εκατοντάδες ηχητικά βιβλία και αποκλειστικά podcasts”.

Η TapeTales ιδρύθηκε το 2021 “από δύο Έλληνες είκοσι δύο χρόνων, τον Δημήτρη Κεραμίδα και τον Δημήτρη Πέππα. Οι δύο τους, αφού τελείωσαν τις σπουδές τους στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου και έχοντας αποκτήσει εμπειρία σε γερμανικές εταιρείες, αποφάσισαν να γυρίσουν στην Ελλάδα για να επιταχύνουν την ανάπτυξη της αγοράς ηχητικών βιβλίων στη χώρα μας”, όπως αναφέρει το δελτίου τύπου της εταιρίας

Επιπλέον, η TapeTales έχει δημιουργήσει και το TapeTales Narrators Network, “μία πλατφόρμα που συνδέει αφηγητές και παραγωγούς ηχητικών βιβλίων με κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων όπως εκδοτικούς οίκους και συγγραφείς”.

Στην ελληνική αγορά audiobooks λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2020 η επίσης startup Auvril με 170 τίτλους και επιλογή για συνδρομή ή μεμονωμένες αγοράς. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 ξεκίνησε τη λειτουργίας της η πλατφόρμα Bookvoice, αρχικά με 35 τίτλους που σήμερα έχουν φτάσει τους 78, διαθέσιμους για μεμονωμένες αγορές, σε συνεργασία με 8 εκδοτικούς οίκους και με φωνές γνωστών Ελλήνων ηθοποιών. Τη δική του πλατφόρμα audiobooks, το JukeBooks, έχει ανακοινώσει στα μέσα Νοεμβρίου ο όμιλος του Antenna σε συνεργασία με τη νορβηγική Beat Technology, με συνδρομητική μοντέλο απεριόριστης πρόσβασης και σε συνεργασία με 10 εκδοτικούς οίκους από την Ελλάδα. Το Jukebooks θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2022. Το Auditale, εφαρμογή για iOS με 30 τίτλους και δυνατότητα μεμονωμένων αγορών, που είχε ξεκινήσε το 2015, δε φαίνεται να αναπτύσσει νέα δραστηριότητα, με εξαίρεση το διάστημα της πρώτης καραντίντας, την άνοιξη του 2020.

Δελτίο Τύπου TapeTales

Αθήνα, 13.12.2021

Η TapeTales ανακοινώνει την πρώτη ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα ηχητικών βιβλίων.

Εκατοντάδες ηχητικά βιβλία με μία μηνιαία συνδρομή!

Με χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την TapeTales, την πρώτη ελληνική συνδρομητική εφαρμογή ηχητικών βιβλίων (audiobooks) και ηχητικών εκπομπών (podcasts) που πρόκειται να γίνει διαθέσιμη στις αρχές του 2022.

Τα ηχητικά βιβλία αποτελούν παγκοσμίως έναν όλο και πιο δημοφιλή τρόπο «διαβάσματος». Οι συνδρομητές της TapeTales θα έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε μία μεγάλη βιβλιοθήκη ηχητικών βιβλίων που θα μπορούν να ακούν μέσω της ψηφιακής της εφαρμογής σε οποιαδήποτε Android ή iOS συσκευή.

Τα ηχητικά βιβλία δεν προσδοκούν να αντικαταστήσουν τις έντυπες εκδόσεις. Αντιθέτως, είναι ένα νέο μέσο που μας βοηθάει να εντάξουμε τα βιβλία ακόμα πιο συχνά στην καθημερινότητα μας.

Αναπτύσσουμε μια πολύ φιλική προς τον χρήστη εφαρμογή, εύκολα προσβάσιμη ακόμα και από άτομα με προβλήματα όρασης. Μέσω των υψηλής ποιότητας ηχητικών βιβλίων του καταλόγου μας αλλά και της εφαρμογής μας, οι χρήστες μας θα έχουν μία ολοκληρωμένη και ευχάριστη ακουστική εμπειρία.

Η παγκόσμια αγορά ηχητικών βιβλίων αξιολογείται σήμερα στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030. Στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ήταν φανερή η μεγάλη ανάπτυξη των podcasts που επιτάχυνε και την ανάγκη δημιουργίας μιας πλατφόρμας υψηλής ποιότητας αφηγηματικού περιεχομένου όπως είναι η ΤapeΤales.

Η TapeTales είναι μία νεοφυής εταιρεία που ιδρύθηκε το 2021 από δύο Έλληνες είκοσι δύο χρόνων, τον Δημήτρη Κεραμίδα και τον Δημήτρη Πέππα. Οι δύο τους, αφού τελείωσαν τις σπουδές τους στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου και έχοντας αποκτήσει εμπειρία σε γερμανικές εταιρείες, αποφάσισαν να γυρίσουν στην Ελλάδα για να επιταχύνουν την ανάπτυξη της αγοράς ηχητικών βιβλίων στη χώρα μας.

Είδαμε ότι το ενδιαφέρον για τα ηχητικά βιβλία στην Ελλάδα ήταν αντίστοιχα μεγάλο με αυτό των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και μας φάνηκε παράξενο που δεν υπήρχαν ελληνικές παραγωγές ανάλογες του ενδιαφέροντος. Έτσι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την TapeTales. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε πόσο ανυπομονούσε το ελληνικό κοινό για μία τέτοια υπηρεσία καθώς σε λιγότερο από δύο μήνες μετράμε χιλιάδες προεγγραφές μέσω της ιστοσελίδας μας, tapetales.gr

Για να διευκολυνθεί η διαδικασία παραγωγής ελληνικών ηχητικών βιβλίων, η TapeTales έχει δημιουργήσει και το TapeTales Narrators Network, μία πλατφόρμα που συνδέει αφηγητές και παραγωγούς ηχητικών βιβλίων με κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων όπως εκδοτικούς οίκους και συγγραφείς.

Η TapeTales θα κυκλοφορήσει σύντομα σε κλειστή δοκιμαστική μορφή (beta) και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη για όλους μέσα στο 2022.