Στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες Kobo

kobo-papasotiriou-01
Στα καταστήματα Παπασωτηρίου είναι εδώ και λίγες μέρες διαθέσιμοι οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες Kobo. Με τιμή που ξεκινά από τα 125 ευρώ τα Kobo Aura, Kobo Glo και Kobo Aura HD πωλούνται τόσο από το online κατάστημα Παπασωτηρίου όσο και από τα καταστήματα στην Πανεπιστημίου 37 και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

O eAnagnostis είδε τις δύο πρώτες συσκευές στο κατάστημα της Πανεπιστημίου, όπου είναι διαθέσιμες ζητώντας τες από το ταμείο. Και οι φωτογραφίες αυτής της ανάρτησης προέρχονται από αυτήν την επίσκεψη.

Οι συσκευές έχουν όλες οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού, διαφορετικό είδος οθόνης από τα tablet και τα κινητά, για ξεκούραστο διάβασμα “όπως στο χαρτί”. Το Kobo είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής εξειδικευμένων συσκευών ανάγνωσης, μετά το Amazon, και στις συσκευές και τις εφαρμογές του υποστηρίζει ηλεκτρονικά βιβλία σε μορφή ePUB  και PDF, με και χωρίς κλείδωμα – στη μορφή δηλαδή που διαθέτουν τα ebooks τους οι εκδότες στην Ελλάδα. Επίσης, όπως ισχύει γενικότερα στις σύγχρονες συσκευές, υποστηρίζεται χωρίς πρόβλημα το κείμενο στα ελληνικά.

kobo-papasotiriou-02

Το Kobo Aura είναι το βασικό μοντέλο της οικογένειας Kobo και η οικονομικότερη λύση στα 125 ευρώ, καθώς διαθέτει οθόνη υψηλής ευκρίνειας στις 6 ίντσες αλλά ο χειρισμός γίνεται με κουμπιά και όχι με οθόνη αφής. Το Kobo Glo στα 138,60 ευρώ έχει επιπλέον οθόνη αφής και εμπρόσθιο εσωτερικό φωτισμό για ανάγνωση στο σκοτάδι. Τέλος, το Kobo Aura HD στα 184.80 ευρώ έχει τα βασικά χαρακτηριστικά του Kobo Glo, αλλά με ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση στην οθόνη και διαστάσεις οθόνης 6.8 ίντσες.

Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος στα Kobo ξεκινάει στα 2 GB και φτάνει ως τα 4, που σημαίνει ότι μπορεί να αποθηκευτούν έως 3.000 ebooks σε ePUB, αλλά μπορείτε να προσθέσετε κάρτα microSD για επιπλέον χωρητικότητα έως 32 GB.

kobo-papasotiriou-03

Τα Kobo διαθέτουν επίσης δυνατότητα σύνδεσης στο internet μέσω WiFi και browser. Όπως και στους άλλους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, οι δυνατότητες αυτές είναι χρήσιμες κυρίως για την αγορά βιβλίων ή την ανάγνωση στον browser, αλλά δεν υποστηρίζονται βίντεο και flash. Όλοι οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες είναι ασπρόμαυροι.

Η παρουσία συσκευών όπως τα Kobo μέσα στα παραδοσιακά βιβλιοπωλεία είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αυτός είναι ο κατάλληλος χώρος για να γνωρίσουν οι αναγνώστες τις συσκευές. Παρά την άνοδο των tablet PC και των κινητών με μεγάλη οθόνη ως μέσων ανάγνωσης, οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες παραμένουν για τα ebooks η πιο δημοφιλής επιλογή στους συστηματικούς αναγνώστες βιβλίων.

Τα καταστήματα Παπασωτηρίου διαθέτουν επίσης ebooks στα ελληνικά, η ανάγνωση των οποίων υποστηρίζεται από τις συσκευές Kobo.