Κλήρωση για 10 ebooks “Η φλογέρα του Βασιλιά” του Κωστή Παλαμά από τις Εκδ. Πελεκάνος

Σήμερα, στο πλαίσιο της Εβδομάδας “Διάβασε ένα ebook“,  ο “Ηλεκτρονικός Αναγνώστης” σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πελεκάνος προσφέρουν 10 promo codes για να κατεβάσετε δωρεάν το ebook “Η φλογέρα του Βασιλιά” (202 σελ, €1,49) του Κωστή Παλαμά.

Το βιβλίο:

Η Φλογέρα του Βασιλιά, το αριστουργηματικό ποιητικό έργο του Κωστή Παλαμά, είναι ένα έργο επικό, που προσπαθεί μέσα σε σκληρούς και δίσεκτους χρόνους (είχε ήδη συντελεστεί η εθνική τραγωδία του 1897) να ξυπνήσει το ηρωικό ιδεώδες.

Στόχος της λυρικής αυτής σύνθεσης είναι το ξεσκλάβωμα των αλύτρωτων περιοχών, των περιοχών πέρα από τη Θεσσαλία. Η Φλογέρα του Βασιλιά σαλπίζει την έναρξη του αγώνα, παρέχοντας έμπνευση μέσα από την εξιστόρηση του προγονικού μεγαλείου.

Σε αυτά τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη, σε αυτά τα βουνά, σε αυτές τις θάλασσες μεγαλούργησε ο Διγενής Ακρίτας, μεγαλούργησε ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς… τα κατορθώματα των ενδόξων αυτών ανδρών δεν μπορούν παρά να βρουν μιμητές και συνεχιστές ανάμεσα στους σύγχρονους του ποιητή…

Σε μια εποχή που διεξαγόταν ο μακεδονικός αγώνας, ο Παλαμάς εμπνέεται από το Βασίλειο Β΄ το Βουλγαροκτόνο. Η φλογέρα που βρέθηκε στο στόμα του σκελετού του, το 1261, διηγείται την ιστορία του με επίκεντρο τον ερχομό του στην Αθήνα, προκειμένου να εκπληρώσει το τάμα του στην Παναγία την Αθηνιώτισσα.

Η Φλογέρα του Βασιλιά είναι μεταξύ άλλων και ένας ύμνος στο πρόσωπο της Υπερμάχου Στρατηγού. Από εκείνη περιμένει το ταλαίπωρο ελληνικό γένος, να ευλογήσει τον ιερό αγώνα του, να τον κάνει πρωταγωνιστή νέας δόξας και μεγαλείου…

Τα ebooks είναι σε ePUB, την πλέον κατάλληλη μορφή για ηλεκτρονική ανάγνωση, και διαβάζονται σε iPad, iPhone και iPod touch με την εφαρμογή iBooks.
Πώς μπαίνετε στην κλήρωση
Από τώρα και έως τις 9 το πρωί της Τετάρτης (5/3), μπορείτε να συμμετάσχετε στην κλήρωση με τους εξής τρόπους:

  • μέσω Facebook: Επισκέψου τη σελίδα του eAnagnostis.gr στο Facebook, κάνε Like και άφησε το σχόλιό σου κάτω από το post του διαγωνισμού.
  • μέσω Twitter: Τουίταρε αυτό το μήνυμα: Κλήρωση στον @eAnagnostis για το ebook “Η φλογέρα του Βασιλιά” του Κωστή Παλαμά (Εκδ. Πελεκάνος). Μάθε πώς: http://goo.gl/TRnk2e #ebookgr

Την Τετάρτη μετά τις 9 θα γίνει κλήρωση μέσω του random.org από ενιαία λίστα με τα ονόματα όσων δήλωσαν συμμετοχή. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν στο αντίστοιχο κοινωνικό δίκτυο και το promo code θα σταλεί στους νικητές με προσωπικό μήνυμα.

Οδηγίες για την εξαργύρωση των promo codes

Μπορείτε να εξαργυρώσετε τα promo codes από το πρόγραμμα iTunes στον υπολογιστή σας επιλέγοντας redeem/εξαργύρωση ή ανοίγοντας το iBookstore από την εφαρμογή iBooks στα iPad, iPhone και iPod touch και επιλέγοντας επίσης redeem/εξαργύρωση στο κάτω μέρος της κεντρικής σελίδας του iBookstore. Αναλυτικότερες οδηγίες για την εξαργύρωση μπορείτε να βρείτε εδώ.
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις ειδήσεις και τις προσφορές στα ebooks; Κάντε like στη σελίδα του “Ηλεκτρονικού Αναγνώστη” στο Facebook και ακολουθείστε τον @eAnagnostis στο Twitter.