Νέα iPad Air και iPad mini παρουσίασε η Apple

iPadAir2Mini3Νέα iPad Air και iPad mini παρουσίασε σήμερα η Apple, διατηρώντας παράλληλα τα παλαιότερα μοντέλα iPad με μειωμένες τιμές.

Το iPad Air 2, με οθόνη 9,7 ιντσών, είναι ακόμα λεπτότερο, στα 6,1 χιλιοστά (από τα 7,5), και ελαφρύτερο, στα 437 γραμμάρια (από 469). Αποκτά τον αισθητήρα Touch ID στο κεντρικό κουμπί με αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ ιδιαίτερα βελτιωμένες είναι οι κάμερες εμπρός και πίσω από τη συσκευή και ο επεξεργαστής (A8x).

Σημαντικά μπορεί να βοηθήσει στην ανάγνωση σε εξωτερικούς χώρους η νέα, ειδική επίστροση ενάντια στις αντανακλάσεις. Σύμφωνα με την Apple, μειώνει κατά 56% τις αντανακλάσεις, ένα από τα βασικά προβλήματα όλων των συσκευών με LED οθόνες όπως τα tablet PC και τα κινητά.  Η διάρκεια της μπαταρίας της συσκευές παραμένει στις 10 ώρες.

To iPad mini 3 είχε μία και μόνη αλλαγή, την προσθήκη Touch ID. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής διατηρούνται τα ίδια. Υπάρχει όμως μια -έμμεση- μείωση τιμής, αφού ακολουθώντας τα iPhone 6 το νέο mini έχει 64 GB μνήμη αντί για 32 GB στο δεύτερο σκαλοπάτι τιμής (από $499).

Η πιο σημαντική εξέλιξη για τα iPad mini είναι ότι η πρώτη γενιά της συσκευής παραμένει διαθέσιμη και ξεκινά στα $249, με την Apple να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό του Android στις χαμηλότερες τιμές.

Εδώ μπορείτε να δείτε συγκριτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την τιμή στις ΗΠΑ όλων των διαθέσιμων iPad. Δεν ανακοινώθηκαν διαθεσιμότητα και τιμές για την Ελλάδα.

Παράλληλα, η Apple ανακοίνωσε ότι συνολικά 675.000 εφαρμογές είναι ειδικά προσαρμοσμένες για τα iPad, ενώ 225 εκατομμύρια iPad έχουν πουληθεί από την πρώτη γενιά της συσκευής το 2010 έως σήμερα.