8 βιβλία του Χρήστου Γιανναρά σε ebooks από τις Εκδόσεις Ίκαρος

8 δοκίμια του Χρήστου Γιανναρά κυκλοφόρησαν σε ebook σε μορφή ePUB οι Εκδόσεις Ίκαρος. Κάθε ebook κοστίζει €9.99, που ανάλογα με τον τίτλο αντιστοιχεί σε χαμηλότερη τιμή από 35% έως 50% σε σχέση με την τιμή καταλόγου των τυπωμένων βιβλίων. Τα ebooks των Εκδόσεων Ίκαρος μπορούν να διαβαστούν με τις εφαρμογές για tablet PC, smartphones και PC και τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες που υποστηρίζουν ePUB, ενώ μπορούν να μετατραπούν σε mobi για τα Kindle, καθώς χρησιμοποιούν υδατογράφημα (social DRM), αντί για το κλείδωμα της Adobe.

Ο Χρήστος Γιανναράς (site, Βικιπαίδεια, Εκδόσεις Ίκαρος, PERIZITIO.GR) αρθρογραφεί συστηματικά στην εφημερίδα “Η Καθημερινή” και έχοντας θεολογικό υπόβαθρο έχει διδάξει, ανάμεσα σε άλλα, φιλοσοφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι γνωστός για την αντίθεσή του στη δυτική φιλοσοφική παράδοση αντιπαραβάλλοντας σε αυτήν την ελληνική φιλοσοφία και το ορθόδοξο δόγμα.

Τα 8 βιβλία του που είναι διαθέσιμα σε ebook (σε χρονολογική σειρά με βάση την πρώτη έντυπη έκδοση):

“Το αίνιγμα του κακού” (2008) είναι το πιο πρόσφατο βιβλίο του Χρήστου Γιανναρά. Σύμφωνα με το οπισθόφυλλο:

Η λογική της φύσης δεν ξεχωρίζει ποιότητες: Ο σεισμός, η λοιμική, ο καταποντισμός, η φωτιά αφανίζουν τους ανθρώπους χωρίς καμιά διάκριση από τα άλογα ζώα. Η φθορά, ο πόνος, ο τρόμος, ο πανικός, ο θάνατος είναι συνθήκες της ύπαρξης ίδιες για τον Αριστοτέλη και για τον σκύλο του, για τον Γκάντι και για τον Χίτλερ, για τον Μότσαρτ και για τον Ηρόστρατο. 

Γιατί; Πώς συμβιβάζεται αυτή η αλογία με τη σοφία και το κάλλος της φύσης, με την έκπληξη που είναι ο ανθρώπινος νους, η δημιουργική μοναδικότητα κάθε ανθρώπου; Γιατί ο σαδισμός, η τυφλή πλεονέξια, το μίσος, το έγκλημα να έχουν ρίζες στη βιοδομή του ανθρώπου; Γιατί το μοναδικό, μάλλον, λογικό πλάσμα μέσα στο άπειρο σύμπαν να σπαράσσεται σε αντιμαχίες, να ασκεί με βία την ιδιοτέλεια; 

Το άινιγμα του κακού διατρέχει τους αιώνες με τη φιλοσοφική αναζήτηση και τη μεταφυσική ελπίδα παγιδευμένες σε λογικά κενά και αδιέξοδες αντιφάσεις, σε αφελή ερμηνευτικά στερεότυπα, απλοϊκές παραδοχές, ψυχολογικές προβολές. Μπορούμε να βάλουμε μια λογική τάξη (αρχές συνεννόησης) στα ερωτήματα για το κακό; Υπάρχει ερμηνευτικός μίτος στοιχειωδώς επαρκής για την ανθρώπινη απορία;

Το βιβλίο επιχειρεί να αναμετρηθεί με αυτή την πρόκληση.

Τα e-books των Εκδόσεων Ίκαρος διατίθενται από το site των εκδόσεων και από το PERIZITITO.GR. Ο Ίκαρος διαθέτει συνολικά 21 ebooks σε ePUB, καθώς και την εφαρμογή Ντίλι-Ντίλι για iPad, iPhone και iPod touch.