7 νέα ηλεκτρονικά βιβλία από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

7 νέα ηλεκτρονικά βιβλία σε μορφή ePUB κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, μυθιστορήματα και τα 7 από την πρόσφατη βιβλιοπαραγωγή τους από σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς.

Η Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου στο αφήγημα “Αλεξάνδρεια-Αθήνα” (736 σελ, €9.90) γράφει “μια γοητευτική και απολαυστική οικογενειακή σάγκα, με φόντο την Αλεξάνδρεια και την Αθήνα, το Μονακό και το Μόντε Κάρλο, τη Χούντα και τη Μεταπολίτευση, τον Ωνάση και τους στενούς συνεργάτες του, την Τζάκυ, τον Αλέξανδρο και τη Χριστίνα. Ένα αέναο ταξίδι σε τόπους και σε πρόσωπα που σημάδεψαν με την παρουσία τους την κοινωνική και οικονομική ζωή του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα.”

Η Τιτίνα Δανέλλη στο αστυνομικό μυθιστόρημα “Τα τέσσερα μπαστούνια” (288 σελ, €9,90), μια ιστορία που εξελίσσεται στο φόντο της εξέγερσης το Δεκέμβρη του 2008.

Ένα αστυνομικό των… αστυνομικών. Με τη δράση, τους ήρωες, τους δράστες και τα θύματα να κινούνται στον χώρο ή στις εγγύς παρυφές των δυνάμεων τάξης και ασφάλειας. Στα ίδια τα ηγετικά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών: Ένας Άγγλος πράκτορας, ακολουθώντας το νήμα μιας προσωπικής του απώλειας, οδηγείται μέσω της Ναμίμπια στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει μια δολοφονία και τη συνωμοσία συγκάλυψής της από το Λονδίνο. Ο δρόμος του διασταυρώνεται για λίγο με τον στρατηγό της ΕΛΑΣ, που, λίγο πριν από τη σύνταξη, κάνει την τελευταία, ατελέσφορη προσπάθεια να μοιραστεί την υπόλοιπη ζωή του με την τρυφερή φίλη και σύντροφο των τελευταίων χρόνων. Καταλύτης των εξελίξεων η Αθήνα του Δεκέμβρη 2008, πνιγμένη στα δακρυγόνα, στους καπνούς, στον πόνο και στην απορία. Ιδανικό σκηνικό για να ανατραπούν σχέδια, να ευοδωθούν πολιτικές φιλοδοξίες, να πραγματωθούν αρρωστημένες εμμονές και να αποκαλυφθούν μυστικά ζωής.

Στο site των εκδόσεων μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου. Έλαβε μέρος, με διηγήματά της, και στους τρεις πρώτους τόμους των “Ελληνικών εγκλημάτων”, που κυκλοφορούν από τις Eκδόσεις Kαστανιώτη (2007, 2008 και 2009)

Το νησί κάτω από την ομίχλη” (592 σελ, €9,90) του Αλέξανδρου Ντερπούλη είναι ένα “θρησκευτικό θρίλερ για την προαιώνια διαπάλη μεταξύ της έρευνας και της πίστης, μεταξύ της αλήθειας και της ομίχλης που συχνά την περιβάλλει” που διαδραματίζεται στη Σαντορίνη του Μεσοπολέμου στο πλαίσιο της διαμάχης μεταξύ των οπαδών του παλαιού και του νέου ημερολογίου.

Ο ράφτης του Ποσειδώνα” (464 σελ,  €9,90) της Ιωάννας Φραγκιά διαδραματίζεται σε ένα, ανώνυμο αυτή τη φορά, “ειδυλλιακό ελληνικό νησί”, όπου ένας νεαρός ράφτης, γιος της πόρνης του νησιού και στιγματισμένος γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, αποφασίζει μετά το θάνατο της μητέρας του να εκδικηθεί τη μικρή κοινωνία του νησιού.

Με το μυθιστόρημά του “Και με κλειστά μάτια θα βλέπω” (552 σελ, €10,90) ο Παύλος Κάγιος κινείται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο στη Δικτατορία και τη Μεταπολίτευση και εξιστορεί με αναστοχαστική διάθεση την ερωτική ιστορία δύο εφήβων από αντίπαλα στρατόπεδα και τις δυσκολίες και την τύχη τους στα δύσκολα, αλλά και τα λιγότερο δύσκολα χρόνια που έζησαν.

Ο Παύλος Μεθενίτης στο μυθιστόρημα “Η συνέντευξη” (192 σελ, €5,90) διηγείται, καταιγιστικά και με κινηματογραφικό ρυθμό, την ιστορία ενός τριαντάρη υπάλληλου ασφαλιστικής εταιρείας που μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα μπορεί να προλέγει την ακριβή ημερομηνία θανάτου κάθε ανθρώπου κοιτώντας τον στα μάτια

Τέλος, η Μαριέττα Πεπελάση παρουσιάζει “Εξομολογήσεις προδομένων γυναικών” σε ένα σύντομα αφήγημα 96 σελίδων (€5,90).

Στα ηλεκτρονικά βιβλία των Εκδόσεων Καστανιώτη ενσωματώνεται υδατογράφημα με το όνομα του αγοραστή/αναγνώστη (social DRM) και δεν είναι κλειδωμένα με Adobe DRM, οπότε μπορούν να διαβαστούν με την εφαρμογή ή τη συσκευή της επιλογής μας και να μετατραπούνσε αρχείο Mobipocket για Kindle. Οι τιμές τους είναι, ανάλογα με τον τίτλο, 35% με 50% χαμηλότερες από την τιμή των αντίστοιχων τυπωμένων βιβλίων.

Συνολικά οι Εκδόσεις Καστανιώτη διαθέτουν 54 ηλεκτρονικά βιβλία σε ePUB, καθώς και 4 εφαρμογές για iPad, iPhone και iPod touch.