5 δωρεάν ebooks από τις εκδόσεις Κέδρος
5 e-books δίνουν για δωρεάν κατέβασμα από το site τους οι εκδόσεις Κέδρος. Τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι σε μορφή PDF. Δεν είναι κλειδωμένα (δεν έχουν DRM, Digital Rights Management) και έτσι δεν απαιτείται η εγκατάσταση του Adobe Digital Editions για να τα διαβάσετε. Διαβάζονται στον υπολογιστή ή σε όποιον ηλεκτρονικό αναγνώστη διαβάζει PDF. Τα βιβλία είναι παλιότερα και τυπώθηκαν για πρώτη φορά ανάμεσα στο 1977 και το 1983.
Η ιδέα να ξεκινήσει ένας εκδοτικός οίκος την έκδοση e-books διαθέτοντας κάποια βιβλία του δωρεάν είναι σωστή, γιατί δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες να δοκιμάσουν έναν νέο τρόπο ανάγνωσης χωρίς να υποχρεωθούν να αγοράσουν μια μορφή βιβλίων που δεν είναι σίγουροι ότι θα μπορέσουν να διαβάσουν όπως ένα τυπωμένο βιβλίο. Με την ηλεκτρονική τους έκδοση μάλιστα, παλιότερα βιβλία, που συνήθως έχουν κάνει τον κύκλο τους στα βιβλιοπωλεία, μπορεί να αποκτήσουν νέους αναγνώστες.
Δωρεάν e-books, μάλιστα από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις τους, διαθέτουν και οι εκδόσεις Καστανιώτη σε μορφή ePUB, που είναι και πιο κατάλληλη για την ανάγνωση σε εξειδικευμένες συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης, καθώς το περιεχόμενο προσαρμόζεται πλήρως στην οθόνη.
Παρα πολύ καλό… ευτυχώς υπάρχει το blog σου και μαθαίνουμε κάτι τέτοια!
Δε λειτουργεί το link… :(
Το link λειτουργεί, αλλά οι Εκδόσεις Κέδρος έχουν αποσύρει τα δωρεάν e-books.
Μιχάλη παιδί μου (είμαι γηραιά κυρία, κάτοικος Καναδά) χρειάζομαι λίγη βοήθεια με το kindle μου, 3G/Wi-Fi. Έχω επίσης to MacBookPro.
Θέλω να διαβάζω Ελληνικά βιβλία νεότερων Ελλήνων συγγραφέων στο kindle μου.
Σε όσων εκδοτικών οίκων sites κοίταξα, οι οδηγίες για download αναφέρουν δεκάδες e readers αλλά πουθενά το kindle.
Πρέπει να κατεβάσω το βιβλίο πρώτα στο Mac μου? Κατόπιν μπορώ να το μεταφέρω στο kindle, πως?
Καταλαβαίνω σωστά, από προλεγόμενα σου, ότι δεν μπορώ σε αυτές τις περιπτώσεις να έχω το βιβλίο downloaded κατ’ ευθείαν στο kindle?
Ευχαριστώ και να είσαι καλά.
@astraia
Συγγνώμη καταρχάς για την καθυστέρηση στην απάντηση.
Τα e-books στα ελληνικά είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους κλειδωμένα και όλα βέβαια ePUB. Άρα δεν είναι θέμα ότι χρειάζεται απλώς ο υπολογιστής, είναι ότι χρειάζονται ξεκλείδωμα (νομικά προβληματικό) και μετατροπή πριν περαστούν στο Kindle (το μοντέλο δεν έχει σημασία).
Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Του Καστανιώτη και του Ίκαρου π.χ. δε χρειάζονται ξεκλείδωμα, απλώς μετατροπή. Ο Πατάκης και το Μεταίχμιο έχουν ανεβάσει ελάχιστους τίτλους στο Amazon.
Για ό,τι άλλο στη διάθεσή σας (Και θα απαντήσω άμεσα)