2 ακόμα e-books σε ePUB από τις εκδόσεις Ίκαρος

2 ακόμα e-books σε ePUB κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις Ίκαρος. Πρόκειται για την ποιητική συλλογή του Γιάννη Αντιόχου “Εισπνοές” (σελ. 56, e-book €6/p-book €10, 2009) και το μυθιστόρημα του Δημήτρη Εμμανουήλ “Τράνζιτ” (σελ. 336, e-book €12.99/p-book €18, στο ίντερνετ €14.40, 2005). Τα e-books έχουν social DRM, που σημαίνει ότι όταν τα κατεβάζουμε ενσωματώνεται υδατογράφημα με το όνομά μας και μπορούμε να τα διαβάσουμε στη συσκευή ή με την εφαρμογή που θέλουμε, ακόμα και να τα μετατρέψουμε για το Kindle. Τα 2 e-books διατίθενται από το site των εκδόσεων, όπως και όλα τα e-books τους σε ePUB, ενώ οι “Εισπνοές” και άλλα e-books είναι διαθέσιμα στο myeBooks.gr στις ίδιες τιμές, αλλά σε PDF και με Adobe DRM.

Η υπόθεση του μυθιστορήματος του Δημήτρη Εμμανουήλ “Τράνζιτ“:

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που περιγράφει την ζωή του Θεόφιλου Μαΐλη, Έλληνα μετανάστη στην Αμερική που επιστρέφει στην Ελλάδα. Ο Θεόφιλος Μαΐλης δεν στέριωσε πουθενά. Περιπλανώμενος και διαρκώς επιστρέφων, εν τέλει άπατρις, έζησε όπως καθόρισε η νεανική θητεία του στα καλυμνιακά σφουγγαράδικα: η θάλασσα ως προσωρινή διαμονή και ως αναμέτρηση.

«…Ίσιωσε λίγο το μουστάκι του, κοιτώντας γύρω του αφηρημένος. Τελικά θα χρειάζονταν δύο γενιές ακόμη για ν’ απαλλαγεί από το φάντασμα της Ελλάδας, που τόσο τον κυνηγούσε όσο ήταν νέος, το φάντασμα που τον έστειλε στην άλλη άκρη του κόσμου και που νόμιζε ότι θα το ξεφορτωνόταν με το που θα πατούσε την ξένη γη. Ό,τι δεν είχε κατορθώσει να κάνει εκείνος, να αποκοπεί οριστικά, να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του, θα το κάνανε για λογαριασμό του τα εγγόνια του. Και θα το κάνανε παρά τη θέλησή του. Γιατί είχε αλλάξει γνώμη. Την αγαπούσε την Ελλάδα, αλλά ήταν σαν να είχε δώσει στα πράγματα από τη στιγμή που ξενιτεύτηκε μια ώθηση προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση που δεν μπορούσε ν’ αλλάξει πια. Και ήταν σαν εκείνος να μην αποφάσιζε για τίποτα. Ήταν σαν να υπάκουε σε κάποιον που μοναδικό του στόχο είχε να του ανατρέπει τους υπολογισμούς…»

Διαβάστε επίσης: