1 στους 10 Βρετανούς διαθέτει πια ηλεκτρονικό αναγνώστη

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Εκδοτών (Publishers Association) στη Βρετανία τουλάχιστον 1 στους 10 Βρετανούς διαθέτει πια έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη.

7% των ενήλικων Βρετανών αγόρασε ή πήρε ως δώρο έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη την περίδο των εορτών ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κατόχων συσκευώ στο 13% του συνόλου του ενήλικου πληθυσμού ή 6,5 εκατομμύρια άτομα. Ο συνολικός πληθυσμός της Βρετανίας είναι 62 εκατομμύρια.

Αυτά τα στοιχεία σημαίνουν ότι την περίοδο των εορτών η αγορά ηλεκτρονικών αναγνωστών στη χώρα διπλασιάστηκε.

Το Kindle είναι η πιο δημοφιλής συσκευή για την ανάγνωση ebooks, καθώς το χρησιμοποιούν το 1/4 όσων κατεβάζουν βιβλία, με το iPhone να έρχεται δεύτερο και να χρησιμοποιείται από το 19%. Το Kindle ξεπέρασε τους Sony Reader ως ο πιο δημοφιλής ηλεκτρονικός αναγνώστης. Από τα 6,5 εκατομμύρια κατόχους ηλεκτρονικών αναγνωστών, τα 3,5 έχουν Kindle και τα 2 εκατομμύρια Sony Reader, όμως το Kindle τους τελευταίους μήνες έχει πολύ μεγαλύτερες πωλήσεις σε σχέση με τους Sony Reader. Συνολικά 3 εκατ. iPad έχουν πουληθεί στη Βρετανία, τα 2 εκατ. από αυτά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 61% όσων πήραν δώρο έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη αγόρασαν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, κατά μέσο όρο κάθε νέος κάτοχος συσκευής αγόρασε 5.9 e-books. Συνολικά 10 εκατομμύρια ηλεκτρονικά βιβλία πουλήθηκαν στη Βρετανία τα Χριστούγεννα έναντι 18.6 εκατ. τυπωμένων βιβλίων.

Το Kindle καθώς και ebooks για τη συσκευή άρχισε να διατίθεται από το Σεπτέμβριο του 2010 από το βρετανικό Amazon.

Πηγή: The Bookseller