Υπογραμμίσεις τώρα μέσα από τον Chrome με το Evernote Clearly

Όποιος ενδιαφέρεται για σημειώσεις και αρχειοθέτηση και επεξεργασία σελίδων από το internet πρέπει να έχει υπόψη του το Evernote. Είναι ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει για αυτές τις δουλειές και πρέπει να το δοκιμάσει όποιος δε διαβάζει απλά στο internet, αλλά ενδιαφέρεται να κρατάει και “αποκόμματα” από αυτά που διαβάζει για μελλοντική χρήση. Λειτουργεί μέσα από τους browser και διαθέτει εφαρμογές για όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες κινητών και υπολογιστών – εφαρμογές που δουλεύουν. Είναι δωρεάν για ανέβασμα μέχρι 60 MB σημειώσεων, τα οποία προσωπικά μου έχουν φανεί υπεραρκετά και νομίζω πως είναι αρκετά για τους περισσότερους, εκτός αν θέλετε να ανεβάζετε αρχεία ήχου και εικόνων ή να επεξεργάζεστε συνεργατικά τις σημειώσεις σας.
Με τα Evernote Web Clipper και Evernote Clearly, δύο πρόσθετα για τους browser Chrome, Firefox, Safari και Internet Explorer, μπορούμε επιπλέον με το πρώτο να αποθηκεύουμε με ένα κλικ ιντερνετικές σελίδες στο σημειωματάριό μας και με το δεύτερο να κάνουμε πιο αναγνώσιμες τις σελίδες, με το φόντο που επιθυμούμε και χωρίς γραφικά και διαφημίσεις (και να τα αποθηκεύσουμε με ένα κλικ στη συνέχεια, αν θέλουμε). Τώρα το Evernote Clearly έχει δύο ακόμα δυνατότητες: την υπογράμμιση συγκεκριμένων παραθεμάτων από μια σελίδα στο internet και την εμφάνιση συναφών σημειώσεων από το λογαριασμό μας.

(πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
Προς το παρόν, αυτές οι δυνατότητες υπάρχουν στο extension Evernote Clearly μόνο για τον Chrome, αλλά σταδιακά θα γίνει διαθέσιμο και για τους υπόλοιπους δημοφιλείς browser.
Αφού πατήσετε το Evernote Clearly ενώ είστε στην ιντερνετική σελίδα που σας ενδιαφέρει, μπορείτε πλέον:
  • να πατήσετε την ένδειξη για τις σημειώσεις και να επιλέξετε με το ποντίκι σας το κείμενο που θέλετε να υπογραμμίσετε. Αυτόματα όλη η σελίδα έχει αποθηκευτεί στο Evernote και οι γραμμές που επιλέξατε εμφανίζονται υπογραμμισμένες
  • να δείτε στα δεξιά συναφείς σημειώσεις από λογαριασμό σας με παρόμοια θέματα
Οι υπογραμμίσεις είναι πολύ χρήσιμες, γιατί συχνά δε μας ενδιαφέρει ολόκληρο το άρθρο ή θέλουμε να επισημάνουμε τα σημαντικότερα σημεία του. Αυτή η δυνατότητα μέσω του Evernote Clearly είναι ακόμα πιο σημαντική γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε υπογραμμίσεις στο κείμενο μιας σημείωσης αφού την έχουμε περάσει στο Evernote – μια σημαντική έλλειψη, είναι η αλήθεια.