Το tablet PC των $35 από την Ινδία (video)

Update: Τελικά, η συσκευή δε θα κυκλοφορήσει, δε θα κοστίζε $35 και αποδεικνύεται vaporware

Μια ταμπλέτα των $35 λοιπόν. Βασισμένη σε λειτουργικό Android, με miniSD κάρτα για σκληρό δίσκο, WiFi και 3G πρόσβαση στο ίντερνετ, 2GB RAM, οθόνη 7 ιντσών και webcam. Ένα πραγματικό tablet PC δηλαδή , και μάλιστα με πολύ ικανοποιητική απόδοση και σε μια απίστευτα χαμηλή τιμή!

Το “laptop των $35”, όπως επιμένουν να το λένε στην Ινδία παρόλο που δεν είναι laptop, είναι μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Ινδίας και ο Υπουργός Ανθρωπίνων Πόρων Kapil Sibal εμφανίστηκε στην τηλεόραση στη χώρα του (Gadget Guru/NDTV) για να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Η συνέντευξή του ξεκινάει στο 2:32 περίπου και η παρουσίαση της ταμπλέτας στο 9:20 περίπου.

Ξεχωρίζω δύο σημεία. Η κυβέρνηση της Ινδίας σκοπεύει να το μοιράσει στα πανεπιστήμια από το 2011. Και η τιμή του είναι $35 για την παραγγελία της κυβέρνησης για 1.000.000 συσκευές, όχι για τη λιανική διάθεση. Αλλά με τόσα χρήματα μπορείς να εφοδιάσεις κάθε μαθητή και φοιτητή με ένα. Το κόστος της, έστω και για μαζική αγορά από μια κυβέρνηση, είναι κάτω από το κόστος του μέσου πανεπισημιακού εγχειριδίου στις δυτικές χώρες.