Το iPad προκαλεί πόλεμο τιμών στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες: πρώτη μείωση για το Nook
Η εμφάνιση του iPad άλλαξε πολλά στην αγορά των ηλεκτρονικών αναγνωστών. Τo iPad κάνει -ως ένα βαθμό πάντως- ό,τι και ένας ηλεκτρονικός αναγνώστης, αλλά και πολύ περισσότερα όμως, όσα και ένα netbook. Γιατί, επομένως, να αγοράσει κανείς κάποιον e-reader? Υπάρχουν μια-δυο απαντήσεις: η σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και η σαφώς πιο ξεκούραστη ανάγνωση που προσφέρουν οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες. ‘Ομως αυτό δεν είναι από μόνο του τόσο θελκτικό, αν στα ίδια περίπου λεφτά μπορεί να πάρει κανείς ένα λιγότερο ή περισσότερο “κανονικό” υπολογιστή.
Έτσι, η εμφάνιση του iPad προκαλεί μείωση των τιμών στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες για να τους κάνει ανταγωνιστικούς. Η Barnes & Noble ξεκινάει αυτήν την κούρσα προσφέροντας μια σημαντική μείωση στην τιμή του Nook. Έτσι, το Nook, με Wi-Fi and ασύρματη σύνδεση 3G wireless για τις ΗΠΑ, έπεσεστα $199 από τα $259. Μια αρκετά σημαντική μείωση. Επίσης, ένα νέο Nook παρουσιάστηκε, πιο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, αφού δεν περιλαμβάνει την περιττή για την Ελλάδα σύνδεση 3G. Η τιμή του είναι στα $149. Τιμή που δεν είναι απαγορευτική για όποιον θα ήθελε να αγοράσει, ακόμα και ως γκάτζετ.
Τιμή ιδιαίτερα συμφέρουσα αν το συγκρίνουμε με τα $259 που κάνει το -μικρό- Amazon Kindle και τα $169 που κάνει το φτηνότερο Sony Reader. Το iPad από την άλλη, προσφέροντας βέβαια πολύ περισσότερα, ξεκινάει από τα $499 στις ΗΠΑ.
Αναμένεται η απάντηση της Amazon.
Θα ηθελα να ρωτησω το εξης: Αν αγορασω το καινουριο nook στην εκδοση του wifi+3G θα μπορω να μπαινω δωρεαν στο internet οπου υπαρχει καλυψη δικτυου 3g η θα πρεπει να πληρωνω καποια συνδρομη σε καποια εταιρεια κινητησ τηλεφωνιας?
To Nook αυτή τη στιγμή πουλιέται επίσημα μόνο εντός ΗΠΑ. Είχα ρωτήσει και τη Barnes & Noble σχετικά. Και λέω επίσημα, γιατί υπάρχουν διάφοροι τρόποι, με κάποιο μεσάζοντα στις ΗΠΑ π.χ., να το αγοράσεις, αλλά είναι πιθανό να υπάρχουν προβλήματα στην ενεργοποίηση ή το κατέβασμα βιβλίων. Πάντως, ακόμα και αν καταφέρεις και το αγοράσεις κάπως το Nook, η πρόσβαση στο 3G είναι μόνο για τις ΗΠΑ.
To Kindle της Amazon με 3G λειτουργεί και στην Ευρώπη, αλλά μόνο για να αγοράζεις βιβλία (και στις ΗΠΑ εξάλλου για βιβλία + wikipedia, facebook, twitter).
Δηλαδη με την τελευταια εκδοση του kindle(v.3) δεν ειναι δυνατη η πλοηγηση στο internet σε σελιδες εκτος του επισημου site για ηλεκτρονικα βιβλια? Νομιζω οτι με τη καινουρια εκδοση του kindle μπορεις να πλοηγηθεις στο internet σε οποιαδηποτε site γιατι στο site της amazon λεει οτι μπορεις να βλεπεις διαφορα blogs.
Ναι, μπορείς σε blog, εφημερίδες και περιοδικά, αλλά πρέπει να γίνεις συνδρομητἠς τους, δηλαδή να πληνώσεις. Φαντάζομαι εσύ εννοούσες χωρίς χρήματα ;)
Ναι αρα μπορεις να πλοηγηθεις στο internet εκτος σελιδων blog με την καινουρια εκδοση του kindle ετσι?
Το Kindle δεν είναι για σερφάρσιμα στο ίντερνετ, καταρχήν γιατί έχει ένα υποτυπώδη browser, αλλά και πέρα από αυτό, γιατί η 3G σύνδεση που έχει είναι χωρίς συνδρομή, ό,τι πληρώνεις το πληρώνεις με την αγορά, και γι’ αυτό υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στη χρήση της.
Έτσι, με ένα Kindle 3G μπορείς να μπεις στο Amazon και στη Wikipedia και, μόνο στις ΗΠΑ, και στο Facebook και το Twitter.
Το 3G από κει και πέρα έχει μία και μόνη χρήση, να κατεβάζει στη συσκευή κάθε μέρα/βδομάδα/μήνα το περιεχόμενο του blog/εφημερίδας/περιοδικού που είσαι επί πληρωμή συνδρομητής. Δηλαδή δε δίνει καν τη δυνατότητα ελεύθερης περιήγησης στο site της εφημερίδας που είσαι συνδρομητής, απλά σου παραδίδει το νέο φύλλο της εφημερίδας με το που ανοίγεις το Kindle. (Μιλάμε για περιεχόμενο, εφημερίδες κλπ από ΗΠΑ, όχι π.χ. ελληνικές)
Με WiFi ίντερνετ, όχι 3G, μπορεί να γίνει μια υποτυπώδης περιήγηση. Υποτυπώδης σημαινεί ότι, το λιγότερο, είναι ασπρόμαυρη, βίντεο, flash και οτιδήποτε κινείται δε το συζητάμε καν κλπ.
Γενικώς, αν καταλαβαίνω το πνεύμα της ερώτησής σου, δε γίνεται να αγοράσεις το Kindle στην έκδοση με 3G και να έχεις μετά δωρεάν 3G ίντερνετ.
ok se euxaristw file!
file mou na se rwthsw kai kati alllo: mhpws mporeis na mou peis ta uposthrizomena apo to kindle formats twn e-books?
Χωρίς μετατροπή: Kindle (AZW), TXT, PDF, Audible (AAA, AAX), MP3, MOBI, PRC
Με μετατροπή από το Amazon με κάποιο κόστος (αλλά υπάρχουν free προγράμματα που το κάνεις μόνος σου): HTML, DOC, JPEG, GIF, PNG, BMP.