Το iPad προκαλεί πόλεμο τιμών στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες: πρώτη μείωση για το Nook


Η εμφάνιση του iPad άλλαξε πολλά στην αγορά των ηλεκτρονικών αναγνωστών. Τo iPad κάνει -ως ένα βαθμό πάντως- ό,τι και ένας ηλεκτρονικός αναγνώστης, αλλά και πολύ περισσότερα όμως, όσα και ένα netbook. Γιατί, επομένως, να αγοράσει κανείς κάποιον e-reader? Υπάρχουν μια-δυο απαντήσεις: η σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και η σαφώς πιο ξεκούραστη ανάγνωση που προσφέρουν οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες. ‘Ομως αυτό δεν είναι από μόνο του τόσο θελκτικό, αν στα ίδια περίπου λεφτά μπορεί να πάρει κανείς ένα λιγότερο ή περισσότερο “κανονικό” υπολογιστή.

Έτσι, η εμφάνιση του iPad προκαλεί μείωση των τιμών στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες για να τους κάνει ανταγωνιστικούς. Η Barnes & Noble ξεκινάει αυτήν την κούρσα προσφέροντας μια σημαντική μείωση στην τιμή του Nook. Έτσι, το Nook, με Wi-Fi and ασύρματη σύνδεση 3G wireless για τις ΗΠΑ, έπεσεστα $199 από τα $259. Μια αρκετά σημαντική μείωση. Επίσης, ένα νέο Nook παρουσιάστηκε, πιο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, αφού δεν περιλαμβάνει την περιττή για την Ελλάδα σύνδεση 3G. Η τιμή του είναι στα $149. Τιμή που δεν είναι απαγορευτική για όποιον θα ήθελε να αγοράσει, ακόμα και ως γκάτζετ.

Τιμή ιδιαίτερα συμφέρουσα αν το συγκρίνουμε με τα $259 που κάνει το -μικρό- Amazon Kindle και τα $169 που κάνει το φτηνότερο Sony Reader. Το iPad από την άλλη, προσφέροντας βέβαια πολύ περισσότερα, ξεκινάει από τα $499 στις ΗΠΑ.

Αναμένεται η απάντηση της Amazon.