Το Amazon ετοιμάζεται για ebooks, Kindle σε Γερμανία και Γαλλία – Έχει κατοχυρώσει το Amazon.gr

Το Amazon ετοιμάζεται να αρχίσει τις πωλήσεις ebooks και των ηλεκτρονικών αναγνωστών Kindle μέσα από τα Amazon.fr και Amazon.de αντίστοιχα. Δεν πρόκειται για κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά αυτό προκύπτει από τη λίστα με τις θέσεις εργασίας που προσφέρει το Amazon στις δύο χώρες.

Στη Γερμανία, προσφέρεται θέση για τις δημόσιες σχέσεις και την προώθηση του Kindle, ενώ στη Γαλλία (βάλτε λέξι-κλειδί “Kindle”) ζητoύνται manager υπεύθυνοι για τις σχέσεις με τους εκδότες και το Kindle. Οι αγγελίες του Amazon είναι πρόσφατες και τις εντόπισε ο Nate Hoffelder του eBookNewser.

Προς το παρόν, όσοι στη Γαλλία και τη Γερμανία ενδιαφέρονται για την αγορά Kindle μπορούν να το προμηθευτούν μόνο από το αμερικάνικο Amazon και να επιβαρυνθούν επιπλέον με τους δασμούς, ό,τι ισχύει δηλαδή και για την Ελλάδα. Kindle πουλιούνται και από το βρετανικό Amazon, αλλά αποστέλονται μόνο εντός Βρετανίας.

Ένα σημείο που ίσως δεν πρόσεξε ο Hoffelder είναι ότι από το Μάρτιο του 2010 υπάρχει αγγελία για θέση εργασίας που σχετίζεται με την πώληση του Kindle και ebooks στην Ιταλία. Και ενώ το Amazon.it έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του δε διαθέτει ebooks ή Kindle. Κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό να υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μέχρι να περάσουμε από τις προσλήψεις στελεχών στη λειτουργία βιβλιοπωλείου με ebooks και Kindle στη Γερμανία και τη Γαλλία. Είναι πάντως κάτι που το Amazon προετοιμάζει, άσχετα με το πότε ακριβώς θα υλοποιηθεί.

Ελληνικό Amazon δεν υπάρχει καν, πόσο μάλλον διάθεση Kindle ή ελληνικών ebooks, αλλά το Amazon έχει κατοχυρώσει τη διεύθυνση Amazon.gr, το οποίο προς το παρόν ανακατευθύνει στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά site της εταιρείας. Με την επέκτασή του πάντως στην υπόλοιπη Ευρώπη, ίσως και μια παρουσία του Amazon στην Ελλάδα να μην είναι τόσο μακρία όσο νομίζουμε.