Το νέο Nook Tablet θα έχει “επαναστατική τεχνολογία οθονών”

Kindle Fire vs Nexus 7 vs Nook Tablet

Συνεχίζεται ο χορός των “διαρροών” για τα tablet PC με οθόνη 7 ιντσών. Μετά το νέο Kindle Fire και το iPad mini, αλλά και την πραγματική κυκλοφορία του Nexus 7 των Google και Asus, σειρά έχουν οι – αξιόπιστες – “διαρροές” για την επόμενη γενιά Nook Tablet στο CNet και τον δημοσιογράφο David Carnoy. Η επόμενη γενιά tablet PC του Barnes & Noble, της μεγαλύτερης αλυσίδας τούβλινων βιβλιοπωλείων στις ΗΠΑ, θα εξακολουθεί να έχει λειτουργικό Android, παρά τη στρατηγική συνεργασία με τη Microsoft, και θα έχουμε μόνο ένα μοντέλο, στις 7 ίντσες. Το πιο ενδιαφέρον, όσο και ασαφές, καινούργιο χαρακτηριστικό είναι η “επαναστατική τεχνολογία οθονών” που θα χρησιμοποιηθεί. Ποια θα είναι και τι το επαναστατικό θα φέρει δε διευκρινινίζεται, πάντως “δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλο προϊόν ως τώρα” και αναπτύχθηκε από το Barnes & Noble “με τη βοήθεια μιας άλλης εταιρίας”.

Η συσκευή θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην ανάγνωση ebooks και περιοδικών, αλλά το κατάστημα Nook θα επεκταθεί στη μουσική και το βίντεο. Η συνεργασία με τη Microsoft θα φανεί μάλλον στην αναπαραγωγή περιεχομένου από το Xbox Live (ή μπορεί να περιοριστεί στο βιβλιοπωλείο και την εφαρμογή για τα ebooks στο tablet PC Surface της Microsoft). 
Η πιο πιθανή περίοδος για την κυκλοφορία του είναι ο Σεπτέμβριος ή ο Οκτώβριος και η τιμή θα είναι ανταγωνιστική με το Kindle Fire, δηλαδή $200 ή λιγότερο.
Καμία ένδειξη πάντως για διάθεση του Nook Tablet εκτός ΗΠΑ.