“Το κορίτσι με το τατουάζ” του Στιγκ Λάρσον το πρώτο ebook με πάνω από 1 εκατ. πωλήσεις

“Το κορίτσι με το τατουάζ” σε Kindle DX

“Το κορίτσι με το τατουάζ” στην αγγλική του μετάφραση, το πρώτο βιβλίο της σειράς τριών αστυνομικών μυθιστορημάτων “Millennium” του Σουηδού συγγραφέα Στιγκ Λάρσον, είναι το πρώτο ebook που ξεπερνάει σε πωλήσεις το 1 εκατομμύριο ψηφιακά αντίτυπα. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού εκδοτικού οίκου Kopf, μέλος του μεγαλύτερου εκδοτικού ομίλου βιβλίων στις ΗΠΑ Random House, που έχει τα δικαιώματα για τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Kopf, και από τα 3 βιβλία της σειράς (“Το κορίτσι με το τατουάζ”, “Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά”, “Το κορίτσι στη φωλιά της σφήγκας) έχουν πουλήθεί αθροιστικά περισσότερα από 3 εκατομμύρια ebooks.

Το Amazon είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο του 2010 ότι ο Στιγκ Λάρσον είχε γίνει ο πρώτος συγγραφέας που είχε πουλήσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο ebooks από το ηλεκτρονικό βιβλίοπωλείο. Οι ανακοινώσεις του Kopf αφορούν όλα τα βιβλιοπωλεία που διαθέτουν “Το κορίτσι με το τατουάζ” και αναφέρονται σε ένα και μόνο βιβλίο, όχι στο σύνολο του έργου του συγγραφέα.

Οι πωλήσεις των βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή, παρόλο που είναι ευρέως διαθέσιμα σε torrent, καταδεικνύει και το λάθος της Τζ. Κ. Ροούλινγκ, που είχε αποφασίσει να μην κυκλοφορήσει ο Χάρι Πότερ σε ebook φοβούμενη την “πειρατεία”, οδηγώντας έτσι τους αναγνώστες που ήθελαν το βιβλίο σε ebook σε κατεβάσματα από τα οποία η συγγραφέας δεν κέρδιζε χρήματα.

Η τριλογία “Millennium” έχει πουλήσει συνολικά, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, 17 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ από το 2008, πωλήσεις που αυξάνονται με ρυθμό μισό εκατομμύριο αντίτυπα το μήνα. Πέρα από best seller, η τριλογία είναι και από τα αξιόλογα βιβλία των τελευταίων ετών στην κατηγορία της αστυνομικής λογοτεχνίας – και όχι μόνο.

Στα ελληνικά κυκλοφορεί επίσης σε ηλεκτρονικό βιβλίο σε ePUB από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.