Τι γνωρίζουμε ως τώρα για το νέο Kindle Fire

Ενόψει της επίσημης ανακοίνωσης την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου, πυκνώνουν οι πληροφορίες για το νέο  Kindle Fire, το tablet PC του Amazon. Και αν για το νέο Kindle Touch τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα, για το Kindle Fire οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι πιο αποσπασματικές, αν και όλες από αξιόπιστες πηγές, τεχνολογικά και δημοσιογραφικά site.
Το πιο ισχυρό στοιχείο ως τώρα είναι οι τρεις φωτογραφίες του νέου Kindle Fire που διέρρευσε το  τεχνολογικό site The Verge και αναδημοσιεύουμε σε αυτήν την ανάρτηση. Σύμφωνα με αυτές, που απεικονίζουν συσκευή με οθόνη μάλλον 7 ιντσών, υπάρχει πλήρες επανασχεδιασμός του Kindle Fire και έχουν αφαιρεθεί τα κουμπιά. Επίσης, έχει προστεθεί κάμερα στο εμπρός μέρος, στην οριζόντια διάσταση, για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων.

Πληροφορίες του τεχνολογικού site Cnet αναφέρουν ότι θα ανακοινωθούν δύο νέα Kindle Fire και τα δύο όμως με οθόνη 7 ιντσών. Το ένα θα είναι εντελώς επανασχεδιασμένο και θα διαθέτει γρηγορότερο επεξεργαστή, κάμερα εμπρός, “φυσικά” κουμπιά για τον ήχο, θύρα HDMI και περισσότερη εσωτερική μνήμη flash, που όμως δε θα επεκτείνεται με κάρτα SD. Το δεύτερο θα είναι μια ελαφρά βελτιωμένη εκδοχή του υπάρχοντος με επανασχεδιασμό της εμφάνισης του μενού και του γραφικού περιβάλλοντος που προσθέτει το Amazon πάνω στο λειτουργικό Android της συσκευής. Το Amazon όντως ετοιμάζει και tablet PC με μεγαλύτερη οθόνη, αλλά η συσκευή δεν είναι έτοιμη να παρουσιαστεί την επόμενη Πέμπτη.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters προσθέτει ότι το νέο Kindle Fire θα διαθέτει υπηρεσίες γεωγραφικού εντοπισμού, αλλά δε θα χρησιμοποιεί τους χάρτες της Google. Αντίθετα, το Amazon επέλεξε να συνεργαστεί με τη Nokia, που διαθέτει τη δική της υπηρεσία με χάρτες βασισμένη στην εταιρία Navteq που εξαγόρασε το 2007. Με την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος iOS 6 η Apple επίσης είχε εγκαταλείψει του χάρτες της Google επιλέγοντας να αναπτύξει τη δική της, ιδιόκτητη υπηρεσία.
Η έγκυρη εφημερίδα The Wall Street Journal τέλος επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το  Amazon θα διαθέσει δύο μοντέλα Kindle Fire, το ένα εκ των οποίων θα έχει διαφημίσεις, στο πρώτο των ηλεκτρονικών αναγνωστών Kindle, ώστε το Amazon να πετύχει πιο ανταγωνιστική τιμή πώλησης, κάτω από τα $199.
Το Kindle Fire στην Ευρώπη
Τα εγκαίνια του Amazon Appstore, του καταστήματος εφαρμογών Android του Amazon, σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία προϊδεάζουν πως το νέο Kindle Fire θα είναι διαθέσιμο και στις 5 αυτές ευρωπαϊκές τις χώρες πέρα από τις ΗΠΑ. Με βάση όμως τη στρατηγική του Amazon, η διάθεσή του δεν πρόκειται να επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως την Ελλάδα και την Κύπρο, το επόμενο χρονικό διάστημα,