Τη Δευτέρα η εφαρμογή του graphic novel Logicomix για iPad, iPhone, iPod touch από τις Εκδόσεις Ίκαρος

(κλικ για μεγέθυνση)

Τη Δευτέρα το πρωί θα είναι διαθέσιμη στο ελληνικό App Store για iPad, iPhone και iPod touch η εφαρμογή του μαθηματικού graphic novel “Logicomix” των Απόστολου Δοξιάδη (Βικιπαίδεια) και Χρίστου Χ. Παπαδημητρίου (Βικιπαίδεια). Η ψηφιακή έκδοση του Logicomix γίνεται από τις Εκδόσεις Ίκαρος, που το 2008 είχαν κάνει και την πρώτη έντυπη έκδοση στην Ελλάδα, η οποία ακολουθήθηκε από την κυκλοφορία του βιβλίου στα αγγλικά στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, όπου και γνώρισε μεγάλη επιτυχία φτάνοντας στην πρώτη θέση της λίστας best seller της εφημερίδας New York Times και του Amazon.com. Η εφαρμογή περιλαμβάνει το σύνολο του κόμιξ, 352 σελίδες, και δίνει τη δυνατότητα ανάγνωσής του ανα σελίδα ή καρέ-καρέ, ενώ έχουν προστεθεί φωτογραφίες και εικόνες από την προετοιμασία του Logicomix. Είναι η πρώτη εφαρμογή ειδικά διαμορφωμένη για ανάγνωση κόμιξ καρέ-καρέ που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και θα κοστίζει €3,99 (το τυπωμένο βιβλίο κοστίζει €27).

(κλικ για μεγέθυνση)

Στην εφαρμογή περιλαμβάνονται:

  • Το graphic novel σε 352 σελίδες, ανάγνωση ανά σελίδα ή ανά καρέ, μεγεθυμένο στην οθόνη, με δυνατότητα αλλαγής προσανατολισμού της εικόνας.
  • Δυνατότητα προσαρμογής της ταχύτητας μετάβασης μεταξύ καρέ.
  • Περιήγηση στα περιεχόμενα ανά κεφάλαιο ή μέσω thumbnails.
  • Συλλογή φωτογραφιών και εικόνων από την προετοιμασία του Logicomix, όπως προσχέδια, τοποθεσίες και δημιουργία χαρακτήρων.
  • Πρόσβαση στο μικρού μήκους βίντεο με τίτλο «Logicomix: One page at a time» (απαιτείται σύνδεση μέσω δικτύου Wi-Fi ή 3G).

promo video

Για τους συγγραφείς, τους εικονογράφους και το περιεχόμενο του Logicomix διαβάζουμε στο site των Εκδόσεων Ίκαρος:

Το Logicomix, που ολοκληρώθηκε ύστερα από πέντε χρόνια δουλειάς, υπογράφουν ο Απόστολος Δοξιάδης, συγγραφέας τού διεθνούς μπεστ-σέλερ Ο Θείος Πέτρος και της Εικασίας του Γκόλντμπαχ —του βιβλίου που χαρακτηρίστηκε από το Independent ως “η γένεση του είδους της μαθηματικής λογοτεχνίας”— και ο φημισμένος θεωρητικός της πληροφορικής, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ, Χρίστος Χ. Παπαδημητρίου, ενώ τα σκίτσα και το χρώμα είναι του Αλέκου Παπαδάτου και της Annie Di Donna, καλλιτεχνών του κινούμενου σχεδίου που επιστρέφουν στην πρώτη τους αγάπη, τα κόμικς.
Tο βιβλίο είναι μυθιστόρημα μαζί και κόμικς, ιστορία και μυθοπλασία, παραμύθι και δοκίμιο. Μια παρέα φίλων στη σύγχρονη Αθήνα –που δεν είναι άλλη από τους δημιουργούς του βιβλίου– προσπαθεί ταυτόχρονα να αφηγηθεί και να καταλάβει τη μεγάλη περιπέτεια της αναζήτησης των Θεμελίων των Μαθηματικών, περιπέτεια που σημάδεψε ανεξίτηλα την εποχή μας. Είναι άραγε, όπως λέει ένας από αυτούς, μια ιστορία τραγική, μεγέθους μάλιστα αρχαίας τραγωδίας; Ή, όπως πιστεύει ένας άλλος, μια εντελώς αισιόδοξη περίπτωση; Στο Logicomix, οι αποστάσεις καταργούνται. Καλύπτοντας μια διάρκεια έξι δεκαετιών, το βιβλίο αφηγείται με τελείως πρωτότυπο τρόπο την επική ιστορία μιας αναζήτησης της οποίας οι περισσότεροι ήρωες πλήρωσαν βαρύ τίμημα για τη γνώση, φτάνοντας συχνά μέχρι την τρέλα. Το ρόλο του αφηγητή έχει ο πιο συναρπαστικός χαρακτήρας της ιστορίας, ο μεγάλος μαθηματικός και φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ. Με βάση τη δική του ζωή, βλέπουμε την ιστορίας της αναζήτησης των Θεμελίων μέσα από τις συναισθηματικές καταιγίδες, τα δραματικά ιστορικά γεγονότα και τις ιδεολογικές διαμάχες που την έθρεψαν. Οι περιπέτειες των μεγάλων διανοητών που πρωταγωνιστούν στην αναζήτηση, του Φρέγκε, του Χίλμπερτ, του Πουανκαρέ, του Βίτγκεντσταϊν, του Γκέντελ και του Τούριγνκ, ζωντανεύουν μέσα από τις σχέσεις τους με τον Ράσελ και τη δική του παθιασμένη ενασχόληση την αναζήτηση, και οδηγούνται μέσα από τη σχέση τους μαζί του στην κορύφωση, που συμπίπτει με την πιο δραματική στιγμή στην ιστορία του εικοστού αιώνα.
Περισσότερα για το graphic novel μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε στο site του Logicomix:  www.logicomix.com
Οι Εκδόσεις Ίκαρος διαθέτουν επίσης για iPad, iPhone, iPod touch τη δωρεάν εφαρμογή Ντίλι Ντίλι, καθώς και ηλεκτρονικά βιβλία σε μορφή ePUB που διατίθενται από το site τους και από το PERIZITITO.GR, ανάμεσά τους και το μυθιστόρημα “Μακαβέττας” επίσης του Απόστολου Δοξιάδη.

Διαβάστε επίσης: