Στο Google Play ενσωματώθηκαν τα Google Books

Στo νέο, ενοποιημένο κατάστημα Google Play ενσωμάτωσε σήμερα το Android Market (εφαρμογές για συσκευές με λειτουργικό Android), το Google Movies, το Google Music και το Google Books. Έτσι, στο Google Play συγκεκτρώνονται οι εφαρμογές, οι ταινίες, η μουσική και ebooks της Google, τόσο αυτά που είναι σκαναρισμένα από βιβλιοθήκες και δωρεάν όσο και εκείνα που είναι προς πώληση. Το βιβλιοπωλείο με τα προς πώληση ebooks όμως, όπως και η μουσική και οι ταινίες, δεν είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το βιβλιοπωλείο λειτουργεί μόνο σε ΗΠΑ, Καναδά, Βρετανία και Αυστραλία. Τα δωρεάν βιβλία όμως εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες.
Η κεντρική σελίδα του Google Play Books στον browser
το promo video
Πληκτρολογώντας http://play.google.com από την Ελλάδα και την Κύπρο, ανακατευθυνόμαστε στο Android Market. Σταδιακά στις συσκευές η εφαρμογή Android Market θα αντικατασταθεί από την εφαρμογή Google Play Store.
Σκοπός της αλλαγής είναι να κάνει περισσότερο ορατό το περιεχόμενο που διαθέτει προς πώληση, ενσωματώνοντάς το με το Android Market, που είναι παρόν σε όλες τις συσκευές με λειτουργικό Android. Για τα ebooks πάντως, πρόκειται για μια ακόμη αλλαγή ονόματος: αρχικά το βιβλιοπωλείο θα ονομαζόταν Google Editions, που στη συνέχεια άλλαξε σε Google ebookstore, για να φτάσουμε στο σημερινό Google Play Books.
Πρόσβαση στα Google Books
Ο ευκολότερος τρόπος για να έχουμε πρόσβαση στα δωρεάν βιβλία του Google Books είναι να πληκτρολογήσουμε http://books.google.com. Από εκεί θα πρέπει να αναζητήσουμε τον τίτλο που μας ενδιαφέρει ή να επιλέξουμε “Η βιβλιοθήκη μου / My library” για να δούμε όσα βιβλία έχουμε ήδη αποθηκεύσει στο λογαριασμό μας.
Για να διαβάσουμε ένα βιβλίο ως ebook, δηλαδή με την εμφάνισή του παραμετροποιήσιμη, με δυνατότητα αναζήτησης, μετάφρασης σημειώσεων κλπ και όχι απλά σα σκαναρισμένη εικόνα, πρέπει να επιλέξουμε ανάγνωση ebook. Αν θέλουμε να επιστρέψουμε από το ebook στο PDF ανοίγουμε την ένδειξη Aa πανω δεξιά στο βιβλίο και αντί για “ρέον κείμενο” επιλέγουμε τις “σαρωμένες σελίδες”.
Η εφαρμογή Google Play Books για συσκευές με Android εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμη για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Διαβάστε περισσότερα: