Στα 300 ebooks έχουν φτάσει οι Εκδόσεις Λιβάνη, σύντομα πωλήσεις και μέσα από το site τους

Στα 300 e-books έχουν φτάσει οι Εκδόσεις Λιβάνη (site) με ηλεκτρονικούς τίτλους σύγχρονης νεοελληνικής, λογοτεχνίας, πολιτικών βιβλίων, παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας και σχολικών βοηθημάτων. Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν τις πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων μέσα και από το site τους.

295 e-books έχουν ανέβει στο myeBooks.gr και 52 από αυτά είναι διαθέσιμα και στο e-bookshop.gr. Οι τιμές είναι ίδιες και στα δύο βιβλιοπωλεία. Τα περισσότερα βιβλία των Εκδόσεων Λιβάνη είναι διαθέσιμη σε PDF, σταδιακά όμως τα λογοτεχνικά και πολιτικά τους βιβλία διατίθενται σε ePUB. 41 τίτλοι είναι σε ePUB και αν έχετε αγοράσει ένα e-book σε PDF και ενδιάμεσα είναι διαθέσιμο σε ePUB μπορείτε να μπείτε στο λογαριασμό σας και να το ξανακατεβάσετε στη νέα του μορφή χωρίς καμία επιβάρυνση.

Τα ηλεκτρονικά βιβλία των Εκδόσεων Λιβάνη είναι κλειδωμένα με Adobe DRM και οι τιμές τους είναι περίπου 20% χαμηλότερες από τα αντίστοιχα τυπωμένα βιβλία.

Από αυτόν τον μεγάλο όγκο ηλεκτρονικών βιβλίων κάνουμε σήμερα δύο επιλογές, ενός παιδικού βιβλίου και ενός συλλογικού τόμου για την οικονομική κρίση.

Οι “Γραμματομαχίες” (€8.07, 29 σελ., 2010) της Μαρίνας Κούτρα σε εικονογράφηση Νικόλα Ανδρικόπουλου έχουν θέμα την αλφαβήτα.

Από το οπισθόφυλλο:

Τι συμβαίνει όταν τα γράμματα ξυπνούν κάποιο βράδυ το ένα μετά το άλλο μέσα σε ένα βιβλίο; Γιατί αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τον πόλεμο και να επιλέξουν την ειρήνη; Ένα ανατρεπτικό παραμύθι, με γρήγορο ρυθμό και παιδαγωγικό περιεχόμενο, που θα κάνει τη γνωριμία σας με την αλφαβήτα μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η Ευρωζώνη Ανάμεσα στη Λιτότητα και την Αθέτηση Πληρωμών” (€11,30, 160 σελ., 2010) των Κ. Λαπαβίτσα, Α. Καλτενμπρούνερ, Γ. Λαμπρινίδη, Ντ. Λίντο, Τζ. Μέντγουεϊ, Τζ. Μίτσελ, Χ. Π. Παϊνσέιρα, Τζ. Πάουελ, Ε. Πίρες, Α. Στένφορς, Ν. Τέλες. Πρόκειται για μια πρόσφατη μελέτη για την κρίση της Ευρωζώνης των οικονομολόγων της Σχολής Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (SOAS). Οι συγγραφείς ανήκουν στην ομάδα Έρευνα για το Χρήμα και το Χρηματοπιστωτικό Τομέα (Research on Money and Finance, RMF) και συντονίζονται από τον καθηγητή Κώστα Λαπαβίτσα. Η μελέτη υποστηρίζει ότι η κρίση της Ευρωζώνης οφείλεται στη μεγάλη αναταραχή που ξέσπασε στις χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ το 2007 και γρήγορα εξελίχθηκε σε παγκόσμια ύφεση. Είναι επομένως μια περαιτέρω φάση της μεγάλης δομικής κρίσης που ξεκίνησε το 2007.

Μια σύνοψη του βιβλίου είναι διαθέσιμη δωρεάν από το site των Εκδόσεων Λιβάνη (απαιτεί υποστήριξη flash).

Διαβάστε επίσης: