Σημαντικό firmware update κάνει το Cybook Orizon τον πρώτο ebook reader με σημειώσεις στα ελληνικά

Σημαντικό firmware update για το Cybook Orizon από τη Bookeen έκανε τη συσκευή τον πρώτο ηλεκτρονικό αναγνώστη με τη δυνατότητα για σημειώσεις στα ελληνικά, ενώ περιλαμβάνει βελτιώσεις στον browser και το contrast της οθόνης.

Οι βελτιώσεις που ανακοίνωσε η Bookeen, και επιβεβαίωσα εγκαθιστώντας το update στη συσκευή, μαζί με κάποιες έξτρα οδηγίες για να χρησιμοποιήσετε τις νέες δυνατότητες:

Ανάγνωση:

  • Υπογραμμίσεις και σημειώσεις τόσα στα ePUB όσο και στα PDF. Γρήγορη πρόσβαση πατώντας πάνω δεξιά στην οθόνη, όπου βρίσκονταν πριν μόνο οι σελιδοδείκτες. Οι σημειώσεις, για πρώτη φορά σε έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη, μπορούν να γραφτούν στα ελληνικά με ελληνικό αλφάβητο και, επίσης, είναι επεξεργάσιμες μετά την αποθήκευσή τους. Κρατάμε σημειώσεις και κάνουμε υπογραμμίσεις “σημειώνοντας” πάνω στην οθόνη με το δάχτυλο το κείμενο που θέλουμε. Πολύ καλό που δουλεύει και για τα PDF.
  • Δυνατότητα για πιο μαύρα γράμματα έως και 100% για τα ePUB. Μενού (κάτω αριστερή γωνία) > Διάταξη > Εξομάλυνση. Βελτιώνει ιδιαίτερα το contrast. Θα σας πρότεινα να το ρυμθμίσετε στο 100% και να διατηρήσετε τη ρύθμιση για όλα τα βιβλία.

Internet και browser:

  • Συνδέεστε αυτόματα στο δίκτυο που έχετε ξανασυνδεθεί χωρίς να χρειαστεί να το επιλέξετε και πάλι και να ξαναβάλετε το password. Μπορείτε να αλλάξετε το δίκτυο αν το θελήσετε.
  • Bookmarks στον browser, με το “αστεράκι’ δίπλα στη μπάρα με τη διεύθυνση της σελίδας στο internet για να προσθέσουμε, να χρησιμοποιήσουμε ή να αφαιρέσουμε bookmark.
  • Progress bar μέσα στη μπάρα με τη διεύθυνση της σελίδας για να βλέπουμε σε πιο βαθμό έχει κατέβει η σελίδα (πριν εμφανιζόταν σε μορφή ποσοστού).

Πληκτρολόγιο και άλλα:

  • Ασύγχρονο λειτουργία για γρηγορότερο γράψιμο.
  • Διάφορες προσθήκες στο localization της συσκευής και στην εμφάνιση των μενού.
Το update εντοπίζεται αυτόματα την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε στο internet και πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να το κατεβάσετε εκείνη τη στιγμή. Καλό είναι η συσκευή να είναι αρκετά έως πλήρως φορτισμένη.

Διαβάστε επίσης: