Σε ebook κυκλοφόρησε “Το πλήρες εγχειρίδιο του OS X Lion”

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή στο ελληνικό iBookstore το διαδραστικό ηλεκτρονικό βιβλίο “To πλήρες εγχειρίδιο του OS X Lion” (521 σελ, €14,99) των Μιχάλη Σίμου και Μιχάλη Μυρσιάδη (M&S Books & Services), συντάκτες και οι δύο της σελίδας MacLife.gr. To ebook για το λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών Macintosh είναι “γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο και απευθύνεται τόσο στους νέους όσο και στους παλαιότερους χρήστες του Mac OS X. Στις περισσότερες από 500 σελίδες του περιγράφονται λεπτομερώς όλες οι λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά του OS X Lion, οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές και τα βοηθήματα, ενώ περιλαμβάνονται εκατοντάδες εικόνες, δεκάδες βίντεο και απλές οδηγίες βήμα προς βήμα για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας ή ρύθμισης, που προκύπτει κατά την καθημερινή ενασχόληση με τον υπολογιστή”.
To ebook διαβάζεται στο iPad με το iBooks 2, την τελευταία έκδοση της εφαρμογής της Apple για την ανάγνωση ebooks. Κατά την ανάγνωση υποστηρίζονται όλες οι δυνατότητες της εφαρμογής (αναζήτηση, σημειώσεις, πίνακας περιεχομένων). Δημιουργήθηκε με πρόγραμμα της Apple iBooks Author.
Οι Σίμος και Μυρσιάδης ετοιμάζουν επίσης εγχειρίδιο για την έκδοση Mountain Lion του λειτουργικού για υπολογιστές της Apple, η οποία θα κυκλοφορήσει την Ιούλιο.
Ακουλουθούν το πλήρες δελτίο τύπου και screenshots από το ebook.

Δελτίο Τύπου
Την Παρασκευή 22/6 έγινε διαθέσιμο μέσω του iBookStore της Apple το καινούργιο διαδραστικό ηλεκτρονικό εγχειρίδιο για το iPad, με τίτλο “Το πλήρες εγχειρίδιο του OS X Lion“.

Στην σημερινή εποχή οι νέες τεχνολογίες μας επιτρέπουν να υιοθετήσουμε βελτιωμένους τρόπους εκπαίδευσης. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες συσκευές απεικόνισης όπως το iPad, οι χρήστες μπορούν να μάθουν για το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει εύκολα και γρήγορα μέσω των ηλεκτρονικών βιβλίων. Οι διαδραστικές λειτουργίες που περιλαμβάνουν αυτές οι συσκευές, όπως οι λειτουργίες αφής, οι διαδραστικές εικόνες , τα βίντεο, κ.α. μας επιτρέπουν να αποδώσουμε το περιεχόμενο με τρόπο κατανοητό, με αποτέλεσμα ο χρήστης εκτός από την ανάγνωση του κειμένου, να μαθαίνει και βλέποντας ή αγγίζοντας το περιεχόμενο.

“Το Πλήρες Εγχειρίδιο του OS X Lion” είναι ένα διαδραστικό βιβλίο στα Ελληνικά για το iPad, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά μέσω του iBookStore της Apple, και φιλοδοξεί να προσφέρει στον χρήστη των υπολογιστών Mac μια μοναδική εμπειρία.

Στο ηλεκτρονικό βιβλίο ο χρήστης των υπολογιστών Mac θα μάθει τα πάντα για το σύγχρονο λειτουργικό σύστημα της Apple, προκειμένου να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες που του προσφέρει. “Το Πλήρες Εγχειρίδιο του OS X Lion” είναι γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο και απευθύνεται τόσο στους νέους όσο και στους παλαιότερους χρήστες του Mac OS X. Στις περισσότερες από 500 σελίδες του περιγράφονται λεπτομερώς όλες οι λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά του OS X Lion, οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές και τα βοηθήματα, ενώ περιλαμβάνονται εκατοντάδες εικόνες, δεκάδες βίντεο και απλές οδηγίες βήμα προς βήμα για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας ή ρύθμισης, που προκύπτει κατά την καθημερινή ενασχόληση με τον υπολογιστή.

Στην έκδοση του βιβλίου για το iPad, ο αναγνώστης μπορεί να εκμεταλλευτεί τις χρήσιμες λειτουργίες που του προσφέρει η εφαρμογή iBooks, όπως:

  • να πραγματοποιήσει αναζήτηση λέξεων και φράσεων,
  • να πλοηγηθεί στα περιεχόμενα και να επιλέξει την επιθυμητή ενότητα με ένα ταπ,
  • να επισημάνει τμήματα του κειμένου που τον ενδιαφέρουν για μελλοντική αναφορά,
  • να κρατήσει σημειώσεις κ.ά.

“Το πλήρες εγχειρίδιο για το OS X Lion” διατίθεται από το iBookStore στην τιμή των 14,99 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο, screenshots και ειδήσεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.textbooks.gr.

Με εκτίμηση,

Μιχάλης Σίμος
Μιχάλης Μυρσιάδης

Screenshots