Ο Όμιλος BAS εξαγοράζει και σώζει τα BeBook

Η Endless Ideas, κατασκευάστρια εταιρεία των ηλεκτρονικών αναγνωστών BeBook και του tablet PC BeBook Live με έδρα την Ουτρέχτη, χρεοκόπησε τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, αλλά οι δραστηριότητες της εξαγοράζονται από τον μεγάλο ολλανδικό όμιλο λιανικών πωλήσεων BAS, σύμφωνα με το ολλανδικό περιοδικό ηλεκτρονικού εμπορίου Emerce. Ο όμιλος BAS είναι ιδιοκτήτης των αλυσίδων καταστημάτων ηλεκτρονικών Dixons, PC World, Mycom και Vobis στην Ολλανδία
Ο όμιλος BAS δεν εξαγοράζει την Endless Ideas, αλλά μόνο τις δραστηριότητές της. Η εξαγορά οφείλεται στο ενδιαφέρον του ομίλου για επέκτασή του στα tablet PC και τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου BAS Steven Bakker. Μόνο λίγοι από τους εργαζόμενουνς στην Endless Ideas θα απορροφηθούν με την εξαγορά, ενώ οι υπόλοιποι θα απολυθούν.
Σημαντική εξέλιξη για τους κατόχους BeBook στην Ελλάδα είναι ότι οι εγγυήσεις για τις συσκευές θα συνεχίσουν να ισχύουν και τις σχετικές υποχρεώσεις θα αναλάβει ο νέος ιδιοκτήτης των δραστηριοτήτων της Endless Ideas.

Τα καταστήματα Dixons που διαθέτει στην Ολλανδία ο Όμιλος Dixons δεν έχουν πλεόν σχέση με τη βρετανική Dixons, από την οποία τα εξαγόρασε. Η ελληνική αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρονικών Κωτσόβολος ανήκει κατά πλειοψηφία από το 2004 στη βρετανική Dixons.

Παρόλο που η Endless Ideas δε συγκρινόταν σε μέγεθος με το Amazon ή τη Sony, στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα γνωστή σε όσους διαβάζουν ηλεκτρονικά για τις συσκευές της ηλεκτρονικής ανάγνωσης BeBook, καθώς τα BeBook ήταν οι πρώτοι (και για αρκετό καιρό οι μόνοι) ηλεκτρονικοί αναγνώστες που είχαν εισαχθεί επίσημα στην Ελλάδα ξεκινώντας από τις αρχές του 2009.