Νέο Kindle Fire, νέους ηλεκτρονικούς αναγνώστες Kindle ετοιμάζει το Amazon

Η πρώτη γενιά Kindle Fire

Την επόμενη γενιά του tablet PC Kindle Fire και των ηλεκτρονικών αναγνωστών Kindle φέρεται να ετοιμάζει το Amazon, με πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμα και στα τέλη Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου. Οι πληροφορίες προέρχονται από “ανθρώπους που είναι σε θέση να γνωρίζουν”, οι οποίοι μίλησαν στον δημοσιογράφο David Carnoy του τεχνολογικού portal Cnet. Ο Carnoy είναι από τους λίγους δημοσιογράφους για τεχνολογικά θέματα που ασχολείται ειδικά με τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες και το Cnet ανήκει στον όμιλο του μεγάλου αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού CBS. Οι πληροφορίες του πρέπει να θεωρηθούν βάσιμες, αφού και στο παρελθόν είχε καταφέρει να έχει πρόσβαση σε πηγές μέσα στο Amazon και το Barnes & Noble.
Τρεις συσκευές Kindle ετοιμάζει το Amazon. Ένα νέο tablet PC Kindle Fire και δύο νέους ηλεκτρονικούς αναγνώστες Kindle με οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού.

Σκοπός του Amazon είναι να παρουσιάσει τα νέα προϊόντα στις 31 Ιουλίου, αναφέρει ο Carnoy. Αυτό δε σημαίνει ότι τα νέα Kindle θα είναι απαραίτητα διαθέσιμα από την ίδια ημερομηνία και ειδικά για την Ευρώπη μπορεί να υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση.
Τι καινούργιο θα έχουν
Το  νέο tablet PC Kindle Fire με οθόνη 7 ιντσών και λειτουργικό Android θα έχει, επιβεβαιωμένα, κάμερα στο μπροστινό μέρος της συσκευής και κουμπιά για την αυξομείωση του ήχου (η έλλειψή τους είχε δυσκολέψει αρκετά στο προηγούμενο μοντέλο). Όμως βελτιώσεις θα πρέπει να αναμένονται και σε άλλους κρίσιμους τομείς, όπως ο επεξεργαστής και η ποιότητα κατασκευής. Αντίθετα πάντως με άλλες διαρροές, δε γίνεται λόγος για Kindle Fire με μεγαλύτερη οθόνη, στις 10 ίντσες.
Στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες Kindle το πραγματικό νέο προϊόν θα είναι ένα Kindle Touch με ενσωματωμένο φωτισμό, όπως το Nook Simple Touch με GlowLight του Barnes & Noble. Η τιμή του Kindle Touch όμως θα είναι χαμηλότερη από τα $139 δολάρια του αντίστοιχου Nook. Το Kindle χωρίς οθόνη αφής θα ανανεωθεί και αυτό, αλλά η τιμή του δεν αναμένεται να πέσει.
Δημοσιεύματα από την εφημερίδες στην Κίνα και την Ταϊβάν (China Times, DigiTimes), που επικαλούνται πηγές από κατασκευαστές των συσκευών στις αντίστοιχες χώρες, έχουν αμφίβολη αξιοπιστία. Άλλοτε πρόκειται για πραγματικές πληροφορίες, άλλοτε απλά για υπερβολές. Πάντως, μιλούν για οθόνη υψηλότερης ανάλυσης στο Kindle Fire και για μεταλικό πλαίσιο της συσκευής. Επιβεβαιώνουν το χρονοδιάγραμμα που δίνει ο David Carnoy και το Cnet.
Στην Ευρώπη
Πιο ενδιαφέρον από αυτά για την Ελλάδα και την Κύπρο, είναι αν η ανακοίνωση του Kindle Fire συνοδευτεί με επέκταση της πώλησής του και στην Ευρώπη. Το Amazon έχει ήδη επίσημα ανακοινώσει ότι θα ανοίξει εκτός ΗΠΑ το κατάστημά του με εφαρμογές Android “μέσα στο καλοκαίρι”, κάτι που συνδέεται άμεσα με την πώληση εκτός ΗΠΑ και του Kindle Fire.