Νέο ηλεκτρονικό αναγνώστη ετοιμάζει η Sony, τον Sony Reader PRS-T2

Ο νέος Sony Reader PRS-T2

Νέος ηλεκτρονικό αναγνώστη ετοιμάζει η Sony, τον Sony Reader PRS-T2. Αυτό προκύπτει που από τα έγγραφα που κατέθεσε η εταιρία στην Federal Communications Commission, την υπηρεσία της αμερικανικής κυβέρνησης που εγκρίνει τις ηλεκτρονικές συσκευές για να κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ.
Πέρα από το όνομα της συσκευής, λίγα πράγματα αναφέρονται στα δημοσιοποιημένα έγγραφα ή μπορούμε να συνάγουμε από τις φωτογραφίες, καθώς η μόνη φωτογραφία της συσκευής δείχνει το πίσω μέρος της. Από τα έγγραφα προκύπτει ότι ο Sony Reader PRS-T2 έχει (αναμενόμενα) τη δυνατότητα σύνδεσης στο internet μέσω WiFi (802.11 b/g/n), καθώς και το όνομα της συσκευής. Φαίνεται πάντως να πρόκειται για ηλεκτρονικό αναγνώστη με οθόνη 6 ιντσών.

Τα στοιχεία στο πίσω μέρος της συκευής

Δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα κυκλοφορήσει η συσκευή. Αν όμως επιβεβαιωθεί η πρακτική των δύο προηγούμενων ετών, θα πρέπει να την περιμένουμε στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, όπως είχε γίνει με τον Sony Reader PRS-T1 (2011) και τους Sony Reader Pocket, Touch και Daily (2010). Η Sony παράγει πλέον μόνο ένα μοντέλο ηλεκτρονικού αναγνώστη, τον Sony Reader PRS-T1 που έχει οθόνη 6 ιντσών, οθόνη αφής και λειτουργικό σύστημα Android. Έχει διακόψει τα μοντέλα με οθόνες 5 και 7 ιντσών.

Τόσο οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες της Sony όσο και το βιβλιοπωλείο της και η εφαρμογή της για Android δεν είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα δημοσιοποιημένα τεχνικά χαρακτηριστικά

Μπαίνει έτσι τέλος στη φημολογία ότι η Sony θα αποσυρόταν από τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, καθώς, αν και δημιούργησε τον πρώτο e-reader με οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού το 2004, τον Sony LIBRIé EBR-1000EP.

Στις αρχές Ιουλίου η Sony παρουσίασε το Wonderbook, αξεσουάρ για το PlayStation 3, που φέρνει στην κονσόλα παιχνιδιών βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας.

Πηγή: Liliputing