Νέα ebooks από τις εκδόσεις Ίκαρος στο site τους και στο iBookstore

3 νέα e-book σε ePUB έχουν κυκλοφορήσει οι εκδόσεις Ίκαρος, τα οποία διαθέτουν μέσα από το site τους, ενώ ανέβσαν περισσότερους τίτλους και στο iBookstore.

Τα 3 νέα e-book είναι το δοκίμιο “Ανασκάπτοντας το παρελθόν” του αρχαιολόγου Γιάννη Σακελλαράκη (132 σελ., €9.99, -30% από το τυπωμένο), η ποιητική συλλογή “Επιστροφή στην Ενιαία Χώρα” (56 σελ, €5.99, -50% από το τυπωμένο ) και οι “Δύο Νουβέλες” του Γκυ ντε Μωπασάν (166 σελ, €9.99, -30% από το τυπωμένο).

Τα e-books των εκδόσεων Ίκαρος που διατίθενται από το site τους έχουν social DRM, που σημαίνει ότι όταν τα κατεβάζουμε ενσωματώνεται υδατογράφημα με το όνομά μας και μπορούμε να τα διαβάσουμε στη συσκευή της επιλογής μας ή με την εφαρμογή που θέλουμε, ακόμα και να τα μετατρέψουμε για το Kindle ή να τα περάσουμε σε ένα tablet PC, όπως το iPad.

Επίσης, 4 από τα ηλεκτρονικά βιβλία που διατίθονταν ήδη από το site των εκδόσεων ανέβηκαν, πάντα σε μορφή ePUB, στο iBookstore της Apple (για iPad, iPhone, iPod touch).  Πρόκειται για τα e-books “SMS” του Αθανάσιου Αλεξανδρίδη, “Επιστροφή στην ενιαία χώρα” του Γιώργου Ψάλτη, “Ονειρεύτηκα πως πέθανα” του Νίκου Κούνδουρου και “Τράνζιτ” του Δημήτρη Εμμανουήλ. Οι τιμές έχουν οριστεί στο ίδιο ύψος με το site των εκδόσεων, αλλα μπορεί να διαφοροποιούνται ανάλογα με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες ευρώ/δολλαρίου. Όπως και για τα βιβλία των υπόλοιπων εκδοτικών οίκων, από το iBookstore αγορές μπορούν να γίνουν μόνο με πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί σε ΗΠΑ, Αγγλία, Αυστραλία, Καναδά, Γερμανία και Γαλλία. Τα e-books που αγοράζονται από το iBookstore διαβάζονται μόνο σε αυτές τις 3 συσκευές της Apple, ενώ τα e-books από το site των εκδόσεων διαβάζονται σε όλες τις συσκευές.

Στο iBookstore από τις εκδόσεις Ίκαρος είχε ανέβει ήδη το μυθιστόρημα “Μακαβέττας” του Απόστολου Δοξιάδη.

Από τα νέα e-books των εκδόσεων Ίκαρος ξεχωρίζουν με τις “Δύο Νουβέλες” του Γκυ ντε Μωπασάν. Η περιγραφή του βιβλίου:

Η πρώτη νουβέλα, που περιλαμβάνεται στο βιβλίο, είναι η Οικογενειακή υπόθεση. Προδημοσιεύτηκε στο περιοδικό LanouvelleRevue το 1881 και πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά τη δεκαετία του ‘20 με τον τίτλο «Οικογενειακά» στη συλλογή διηγημάτων του Γκυ ντε Μωπασαν Εκλεκτά διηγήματα, χωρίς ένδειξη του μεταφραστή. Είναι από τις σημαντικότερες νουβέλες του Γκυ ντε Μωπασάν. 

Η Κληρονομιά, η δεύτερη νουβέλα του βιβλίου, πρωτοδημοσιεύτηκε το 1884 σε εβδομαδιαίες συνέχειες στη LavieMilitaire και περιλήφθηκε στη συλλογή Η μις Χάρριετ (1884). Στα ελληνικά δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα του Κορομηλά το 1889 χωρίς ένδειξη του μεταφραστή αλλά οι Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος και Λ. Τριανταφυλλοπούλου αποδίδουν τη μετάφραση στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Με την Κληρονομιά ο Μωπασάν συνθέτει μία από τις αριστουργηματικότερες νουβέλες του, όπου δείχνει όλη την αφηγηματική δεξιοτεχνία του και την εκ μέρους του αριστοτεχνική περιγραφή διαφόρων χαρακτήρων.

Ο μεταφραστής Φοίβος Ι. Πιομπίνος συμπληρώνει την έκδοση με σημειώσεις, χρονολόγιο και βιβλιογραφία.

Διαβάστε επίσης: