Με crowdfunding στο indiegogo το νέο βιβλίο του Γιάννη Φαρσάρη

Με τη μέθοδο του crowdfunding μέσω της πλατφόρμας indiegogo ξεκίνησε την προσπάθεια για την έκδοση του νέου του βιβλίου ο Γιάννης Φαρσάρης, συγγραφέας, δημιουργός της ανοιχτής ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης OpenBook.
Μέσα από το indiegogo, μια διεθνή και αξιόπιστη πλατφόρμα, ο συγγραφέας σκοπεύει να συγκεντρώσει 1.000 από τις συνεισφορές των αναγνωστών για να χρηματοδοτήσει την έκδοση του νέου βιβλίου, τη συλλογή διηγημάτων “Η διαφορά του άσπρου απ’ το λευκό”. Το βιβλίο θα εκδοθεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Το e-book θα είναι διαθέσιμο σε ePUB, mobi και PDF, ώστε να διαβάζεται στη συσκευή και την εφαρμογή της προτίμησης του αναγνώστη.
Κάθε αναγνώστης που θα συνεισφέρει €1 αποκτά το ebook με την έκδοσή του, τον Νοέμβριο του 2013. Με €8 αποκτά το e-book και το έντυπο βιβλίο. Με €18 αποκτά το e-book και τρία αντίτυπα του έντυπου βιβλίου, ενώ το όνομά του θα αναγραφεί στους “αρωγούς έκδοσης”. 
Το εγχείρημα έχει μη-κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Τα €1.000 θα διατεθούν για τα έξοδα έκδοσης του βιβλίου – ένα πολύ μετριοπαθές ποσό για μια έκδοση βιβλίου. Το e-book θα διατίθεται ελεύθερο και δωρεάν μετά την έκδοσή του, ενώ το βιβλίο σε όλες τους τις μορφές θα διέπεται από άδεια Creative Commons, αντί για το περιοριστικό copyright. Επιπλέον, αντίτυπα θα διατεθούν σε βιβλιοθήκες, λέσχες ανάγνωσης και την πρωτοβουλία ανταλλαγής βιβλίων Book-Crossing.
Ο Φαρσάρης έχει υπερασπιστεί έμπρακτα και με συνέπεια την ιδέα της ανοιχτής και ελεύθερης λογοτεχνίας πιστεύοντας στη συμβολή του internet και των ebooks για να φτάνουν τα κείμενα των συγγραφέων στους αναγνώστες χωρίς τη μεσολάβηση εκδοτικών οίκων και βιβλιοπωλείων. 

Με τα λόγια του συγγραφέα:

Το όνομά μου είναι Γιάννης Φαρσάρης και ξεκινώ μια πειραματική προσπάθεια έκδοσης ενός λογοτεχνικού βιβλίου με τη μέθοδο της συλλογικής μικρο-χρηματοδότησης (crowd-funding). 
Σκοπός μου είναι η ανεξάρτητη έκδοση μιας συλλογής διηγημάτων που γράφω αυτή την εποχή με τίτλο : “Η διαφορά του άσπρου απ’ το λευκό”, ως έργο της ανοικτής βιβλιοθήκης OPENBOOK που δημιούργησα το 2010. Το εγχείρημά μου δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα καλύψουν το κόστος του τυπογραφείου, του επιμελητή, του γραφίστα και της ταχυδρομικής αποστολής των βιβλίων στους υποστηρικτές της προσπάθειας. 

# Το e-book, μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας, θα κυκλοφορήσει ελεύθερα στο διαδίκτυο υπό άδεια Creative Commons. // Θα διατεθούν επίσης δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου σε δημόσιες και δημοτικές δανειστικές βιβλιοθήκες και Λέσχες ανάγνωσης όλης της χώρας. // Επιπρόσθετα, θα απελευθερωθούν αντίτυπα του βιβλίου μέσω Book-Crossing. 

Η έκδοση βιβλίου μέσω crown-funding αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς εγχειρημάτων στην κατεύθυνση της ανοικτής και συνεργατικής λογοτεχνίας. Οι δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο είναι απεριόριστες και μπορούν να γίνουν ισχυρό εργαλείο στα χέρια των δημιουργών. 

Στην ανοιχτή βιβλιοθήκη OpenBook μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν και να διαβάσετε τα προηγούμενα βιβλία του Γιάννη Φαρσάρη σε ebooks.

Σε αυτήν τη σελίδα του indiegogo μπορεί να συνεισφέρετε στην έκδοση του βιβλίου.