Με τιμή που την ορίζει ο αγοραστής “Η ενοχή της αθωότητας” της Ιωάννας Μπουραζοπούλου

Ως τη Δευτέρα που θα κυκλοφορήσει έντυπο το νέο βιβλίο της Ιωάννας Μπουραζοπούλου “Η ενοχή της αθωότητας” από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, μπορούμε να το προμηθευτούμε ως ηλεκτρονικό βιβλίο ορίζοντας εμείς την τιμή. Στο ηλεκτρονικό βιβλίο δεν έχει οριστεί τιμή από τον εκδοτικό οίκο και μπορεί ο αγοραστής να βάλει την τιμή που θέλει (βλ. screenshot), ξεκινώντας από €0,00 (εμφανίζεται η ένδειξη δωρεάν) και χωρίς να υπάρχει ανώτατο ποσό. Το ebook είναι σε μορφή ePUB και έχει υδατογράφημα με το όνομα του αγοραστή (social DRM) αντί για το  κλείδωμα της Adobe, οπότε μπορεί να διαβαστεί στη συσκευή και την εφαρμογή της επιλογής μας ή να μετατραπεί αποτελεσματικά σε Mobipocket και να διαβαστεί και σε Kindle.

Η υπόθεση του βιβλίου:

Σε μια φανταστική Ευρώπη, όπου την έννοια του πολίτη έχει αντικαταστήσει αυτή του επαγγελματία, δυο φίλοι, ένας καλλιτέχνης κι ένας διανοούμενος, αναλαμβάνουν μια περίεργη αποστολή: διορίζονται συνοδοί κάποιου αθώου κρατούμενου που αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου. Η δίκη του διεξάγεται δημόσια, ενόσω οδοιπορούν προς τον τόπο εκτέλεσης, διασχίζοντας τις οροσειρές του Αίμου, των Καρπαθίων, των Άλπεων και των Πυρηναίων. Τους φιλοξενούν πόλεις-κάστρα, πόλεις-θέατρα, πόλεις-σανατόρια, πόλεις-μοναστήρια, πόλεις-βιβλιοθήκες, πόλεις-οίκοι ανοχής, που αποτελούν τα μέλη του δικαστηρίου. Ένορκοι είναι όλοι οι κάτοικοι της Ευρώπης, οι οποίοι πρέπει να αποφανθούν για το αν η αθωότητα του υπόδικου δεν είναι παρά μια ενοχή διεστραμμένη, ή αν η ευθυκρισία των δικαστών του δεν είναι παρά μια διαβολή εκλεπτυσμένη… 

Ένα βιβλίο με στοιχεία μυθιστορήματος δρόμου, πολιτικού θρίλερ και γοτθικού παραμυθιού. Ένα ταξίδι στην κόψη των εννοιών με αλλεπάλληλες ανατροπές. Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό, που μας φέρνει μπροστά σε δύο μεγάλα ερωτήματα: πόσο επικίνδυνες μπορούν να γίνουν οι βεβαιότητες των «ευνομούμενων» δημοκρατιών και πού βρίσκεται η ουσία της πολιτικής αθωότητας ή ενοχής;

Η Ιωάννα Μπουραζοπούλου έχει γράψει επίσης, ανάμεσα σε άλλα βιβλία, το μυθιστόρημα “Τι είδε η γυναίκα του Λωτ;” (Βραβείο του περιοδικού δε(κατα) – «Athens Prize for Literature 2008»), ενώ το βιβλίο της “Το Μπουντουάρ του Ναδίρ” διατίθεται στην ηλεκτρονική του έκδοση δωρεάν.

Δυνατότητα να ορίσει ο αναγνώστης την τιμή είχε δοθεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη το Νοέμβριο για το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη Η έβδομη αίσθηση. troika Μοίρα.