“Λοστρέ” και “Μόνολογκ” του Λένου Χρηστίδη και άλλα 2 νέα ebooks από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

4 νέα ηλεκτρονικά βιβλία σε ePUB κυκλοφόρησαν σήμερα από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Πρόκειται για τα δύο βιβλία του Λένου Χρηστίδη “Λοστρέ” και “Μόνολογκ“, το μυθιστόρημα “Ο Αριθμός του Θεού” του Κώστα Αρκουδέα και την ανάλυση για την οικονομική κρίση και την Ελλάδα “Πορεία προς την πρόοδο και την ανάπτυξη” του οικονομολόγου Κωνσταντίνου Καρατζά.

Το “Λοστρέ” (€9.90) του Λένου Χριστίδη είχε και έχει ως τυπωμένο βιβλίο φανατικούς αναγνώστες. “Λοστρέ” είναι η αντιστροφή των συλλαβών της λέξης “τρελός”. Όπως είχε γράψει η Ελευθεροτυπία με αφορμή την έντυπη κυκλοφορία του βιβλίου, “Με ένα φωτογραφικό φακό μάς μεταφέρει, όπως λέει, «μια φωτογραφία της ξερής, στεγνής και σκονισμένης επαρχίας που είναι μακριά από τη θάλασσα, άνυδρη και καμπίσια». Η ξηρότητα και το στεγνό διαπερνούν τα έξι άτομα της παρέας που είναι από είκοσι δύο έως είκοσι οκτώ ετών και προέρχονται από διάφορα επαγγέλματα. Μικροαστοί, φοιτητές, αυτοδημιούργητοι, αστυνομικοί, ερωμένες της ελαφρότητας και άλλες της σοβαρότητας. «Η κλειστοφοβία, η ξενοφοβία, ο συντηρητισμός, η ψευτομαγκιά είναι τα επακόλουθα που ζουν οι ήρωές μου», σχολιάζει ο Λένος Χρηστίδης. Μία βραδυφλεγής βόμβα περνάει από χέρι και στο τέλος εκρήγνυται στα χέρια ολωνών: «Διοχετεύουν την πλήξη και την αποστροφή απέναντι στο φυσικό και κοινωνικό περίγυρο, με σπασμωδικό τρόπο, ανατρέποντας τις εύθραστες ισορροπίες»”

Το “Μόνολογκ” (€9.90) είναι ένας χειμαρρώδης μονόλογος, που θυμίζει έντονα τη σουρεαλιστική αυτόματη γραφή. «Το διαφορετικό στο “Μόνολογκ” είναι πως όλα συμβαίνουν έξω απ’ την Ελλάδα κι αυτό επειδή ταξιδεύω συνεχώς τα τελευταία 15 χρόνια. Θέμα είναι ο Ελληνας στο εξωτερικό, με αυτή την έννοια λοιπόν το βιβλίο είναι καθαρά ελληνικό. Ο ήρωας παλεύει να ξεφύγει από την αθάνατη ελληνικότητά του, όχι με τρομερή επιτυχία… Μακριά απ’ την Ευρώπη η μαλακία του Ελληνα αποκτά λαμπερές διαστάσεις. Με το παραμύθι που τρώει από μικρός στην “ευημερούσα” πατρίδα, αντιλαμβάνεται λαούς και πολιτισμούς, στην Ινδία ή αλλού στην Ασία, ως κατώτερους: “Είμαι ωραίος. Οι άλλοι είναι για κλοτσιές αλλά θ’ αγοράσουμε τα υπέροχα υφάσματα και τα χαλιά τους”». Αυτά είχε πει ο Λένος Χρηστίδης για το θέμα του βιβλίου του, όταν είχε κυκλοφορήσει τυπωμένο το 2008.

Απο τις Εκδόσεις Καστανιώτη διατίθεται επίσης δωρεάν σε ebook το μυθιστόρημα του Λένου Χρηστίδη “Ψυχ“.

Το μυθιστόρημα “Ο Αριθμός του Θεού” (€9.90) του Κώστα Αρκουδέα έχει πλοκή κινηματογραφικού θρίλερ:

Όταν ο Ραλφ Άντερχιλ, ερευνητής στο ΜΙΤ της Βοστόνης, ανοίγει την πόρτα, περιμένει ν’ αντικρίσει τη γυναίκα της ζωής του, Έμιλυ Πέιν, που έρχεται να μαζέψει τα πράγματά της, αποφασισμένη να φύγει για πάντα από κοντά του. Μπροστά του, όμως, βλέπει να σωριάζεται αιμόφυρτος ο συνάδελφός του, Χένρυ Σάλμαν. Πριν χάσει τις αισθήσεις του, εκείνος του κάνει μιαν αποκάλυψη. Στον υπολογιστή του εργαστηρίου τους έχει εμφανιστεί ο επόμενος Μεγάλος Πρώτος Αριθμός. Παραδόξως, αποτελείται μόνο από τα ψηφία 4 και 7. Πίσω τους φαίνεται να υπάρχει δομή κι ένα κρυμμένο μήνυμα από μιαν ανώτερη οντότητα που επιθυμεί να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους. Τη στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης δοκιμάζεται από ασυνήθιστα φαινόμενα και ανεξέλεγκτες φυσικές καταστροφές, ο Ραλφ και η Έμιλυ προσπαθούν να διαλευκάνουν το μυστήριο του αριθμού και συγχρόνως να λύσουν το γρίφο της σχέσης τους. Κι ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι η Μέρα της Κρίσης πλησιάζει, κάποιοι άλλοι ανησυχούν για κάτι ακόμα χειρότερο…

Είναι όμως κάτι περισσότερο από αυτό: “Ένα βιβλίο που είναι ταυτόχρονα μαθηματικό μυθιστόρημα, ιστορία επιστημονικής φαντασίας, ψυχολογικό θρίλερ, το πορτρέτο μιας μεγαλοφυΐας, το χρονικό μιας μαζικής υστερίας, η τοιχογραφία της σύγχρονης κοινωνικής μας παράνοιας κι απληστίας. Με αντιφατικούς και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, κινηματογραφική δράση, αφηγηματικούς τρόπους πολλούς: τριτοπρόσωπες, πρωτοπρόσωπες αφηγήσεις, θεατρικούς διαλόγους, σχόλια σε ιστοσελίδες…” (Librofan)

Τέλος, το “Πορεία προς την πρόοδο και την ανάπτυξη” (€9.90) του Κωνσταντίνου Καρατζά, το πρώτο μη-λογοτεχνικό ebook από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, έχει την οπτική γωνία της προσωπικής διαδρομής του συγγραφέα, που υπήρξε στέλεχος τραπεζών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Το βιβλίο κυκλοφορεί συγχρόνως σε τυπωμένη και ηλεκτρονική μορφή.

Στα ηλεκτρονονικά βιβλία των Εκδόσεων Καστανιώτη ενσωματώνεται υδατογράφημα με το όνομα του αγοραστή/αναγνώστη (social DRM) και δεν είναι κλειδωμένα με Adobe DRM, οπότε μπορούν να διαβαστούν με την εφαρμογή ή τη συσκευή της επιλογής μας και να μετατραπούνσε αρχείο Mobipocket για Kindle. Οι τιμές τους είναι, ανάλογα με τον τίτλο, 35% με 50% χαμηλότερες από την τιμή των αντίστοιχων τυπωμένων βιβλίων.

Διαβάστε επίσης: