Η Sony φέρνει τα ebooks στο PlayStation (διαρροή)

Την υποστήριξη των ηλεκτρονικών βιβλίων στις δημοφιλείς παιχνιδομηχανές της PlayStation αναμένεται να ανοικοινώσει η Sony στην έκθεση Electronic Entertainment Expo (E3) στο Λος Άντζελες την επόμενη βδομάδα, σύμφωνα με διαρροή που δημοσιεύει το βρετανικό site MCV.
Η στρατηγική για τα ebooks στα PlayStation ονομάζεται Storyteller και αναμένεται να φέρει στο PlayStation 3 (PS3) – και ίσως και στο φορητό PlayStation Vita- διαδραστικά έγγραφα και ebooks με ιδιαίτερη έμφαση στο περιεχόμενο για παιδιά. Τα ebooks θα αποτελέσουν υποκατηγορία του ανανεωμένουν PlayStation Network Store που θα παρουσιάσει στην έκθεση η Sony.
Οι εκτιμήσεις θέλουν και την αντίπαλη Nintendo να σχεδιάζει την υποστήριξη των ebooks στις δικές της παιχνιδομηχανές στο φορητό 3DS και την οικιακή κονσόλα Wii U. Για τη Nintendo όμως δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη και συγκεκριμένη πληροφορία, ενώ η εταιρία ως τώρα δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τα ebooks.
Η Sony, αντίθετα, έχει μεγάλο, αν και όχι απαραίτητα επιτυχημένο, παρελθόν στα ebooks. Είναι η πρώτη εταιρία που κυκλοφόρησε ηλεκτρονικό αναγνώστη με οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού (Sony LIBRIé) και διαθέτει τη σειρά ηλεκτρονικών αναγνωστών Sony Reader και δικό της βιβλιοπωλείο. Αν και ξεκίνησε πρώτη, έχει μείνει όμως πίσω στον ανταγωνισμό με το Amazon, το Barnes & Noble και την Apple.