Η εφαρμογή Flipboard διαθέσιμη για συσκευές Android (επίσημο)

Το σημερινό εξώφυλλο του Flipboard
(σε Samsung Galaxy Ace)

Από σήμερα είναι επίσημα διαθέσιμη η εφαρμογή Flipboad (δωρεάν) για κινητά και tablet PC με λειτουργικό Android. Το Flipboard είναι μια δωρεάν εφαρμογή που αντλεί περιεχόμενο από το internet και μας το παρουσιάζει με τη μορφή ένα καλοσχεδιασμένου, έτοιμου για ξεφύλλισμα περιοδικού. Η ίδια η εφαρμογή μας προτείνει θεματικές ενότητες όπως οι ειδήσεις, η τεχνολογία και οι φωτογραφίες. Ακόμα πιο χρήσιμη όμως είναι η δυνατότητα να αντλήσουμε εμείς περιεχόμενο από τους λογαρισμούς μας σε υπηρεσίες όπως Twitter, Facebook, Instagram, Google+, YouTube, Google Reader (τα RSS/Atom feeds δηλαδή), LinkedIn, Flickr.

Flipboard με προσθήκες από τις λίστες μου στο Twitter


Έτσι, μπορούμε να έχουμε στο Flipboard και ελληνόφωνο περιεχόμενο. Στο τηλέφωνό μου (Samsung Galaxy Ace με Android 2.3.3) έχω προσθέσει στο Flipboard κάποιες από τις λίστες που έχω φτιάξει στο Twitter. Μέσα από την εφαρμογή μπορώ να δω καλύτερα π.χ. τη λίστα μου στο Twitter με ειδησιογραφικές πηγές, να διαβάσω την αρχή ενός άρθρου χωρίς να πάω στο site ή να διαβάσω ολόκληρο το άρθρο μέσα από τον browser της εφαρμογής χωρίς να βγω από αυτήν. Ιδιαίτερα ωραίο είναι το αποτέλεσμα όπου υπάρχουν φωτογραφίες, που όντως αναδεικνύονται. Επιπλέο, μένοντας πάντα μέσα στην εφαρμογή, μπορώ να κάνω retweet ένα μήνυμα ή να απαντήσω σε κάποιον.

Tweet και άρθρο του in.gr μέσα από το Flipboard

Γενικά, το design του Flipboard είναι ιδιαίτερα προσεγμένο και για τα κινητά, παρά τους περιορισμούς της μικρότερης οθόνης. Η εφαρμογή λειτουργεί γρήγορα, χωρίς να καταρρέει ακόμα και σε (σχετικά) παλιότερα κινητά, ενώ δεν κάνει περιττές αυτόματες ανανεώσεις στο περιεχόμενο. Εγκαθίσταται αυτόματα στην εσωτερική μνήμη, που με δεδομένο το μέγεθός της είναι ένα πρόβλημα, και μόνο σε συσκευές με root (“ξεκλείδωμα”) μπορεί να μετακινηθεί στην κάρτα SD. Από πλευράς αισθητικής και ομαλής λειτουργίας υπερέχει σε σχέση με ανταγωνιστικές εφαρμογές όπως το Pulse News, το Google Currents και το Feedly.

Πατώντας “More” προσθέτετε περιεχόμενο από το Facebook,
το Twitter, το Google Reader και άλλες υπηρεσίες