ΗΠΑ: περισσότερες γυναίκες απ’ ό,τι άντρες έχουν ηλεκτρονικούς αναγνώστες (έρευνα)

Το 61% των κατόχων ηλεκτρονικών αναγνωστών στις ΗΠΑ είναι γυναίκες σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Nielsen και αφορά το 2ο τρίμηνο του 2011. Οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες είναι η μόνη κατηγορία φορητών ηλεκτρονικών συσκευών που οι γυναίκες πλειοψηφούν σε σχέση με τους άντρες. Στα “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα οι κάτοχοι είναι ακριβώς μοιρασμένοι ανάμεσα στα δύο φύλα, ενώ στα tablet PCs πλειοψηφούν οι άντρες (57%) αν και η διαφορά έχει μειωθεί σε σχέση με 9 μήνες πριν. Στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, ενώ το καλοκαίρι του 2010 οι κάτοχοι τους ήταν σχεδόν στην ίδια αναλογία άντρες και γυναίκες, μέσα στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε οι γυναίκες πλέον πλειοψηφούν με μεγάλη διαφορά.

Μεγάλη και αυξανόμενη διείσδυση και στις μεγαλύτερες ηλιακές ομάδες εμφανίζουν οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες. Έτσι, το 30% των κατόχων ηλεκτρονικών αναγνωστών στις ΗΠΑ είναι μεγαλύτεροι από 55 ετών και το 21% είναι μεταξύ 45 και 54 ετών. Αυτή η τάση υπήρχε και στο παρελθόν και το ενδιαφέρον είναι ότι συνεχίζεται παρόλο που αυτές οι ηλιακές ομάδες αγκάλιασαν πολύ περισσότερο και τα tablet PC: το 19% των κατόχων tablet PC στις ΗΠΑ είναι μεγαλύτεροι από 55 ετών.
Η ευκολία στη χρήση των ηλεκτρονικών αναγνωστών, που συχνά δε χρειάζονται καν τη σύνδεση με ηλεκτρονικούς υπολογστές, είναι ο κυριοτέρος λόγος στον οποίο αποδίδεται συνήθως η διάδοσή τους στις γυναίκες και στις μεγαλύτερες ηλιακιακές ομάδες. Ειδικά για τους ανθρώπους πάνω από 55 ετών μεγάλο ρόλο παίζει επίσης ότι οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες δεν κουράζουν τα μάτια και δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης του μεγέθους των γραμμάτων.

Πηγή: Nielsen via Mashable