Ηλεκτρονικό αναγνώστη απέκτησε η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Το PocketBook Pro 902 με φόντο το σήμα της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς

Τον πρώτο της ηλεκτρονικό αναγνώστη, ένα PocketBook Pro 902, απέκτησε η δραστήρια Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς. Στόχος της Βιβλιοθήκης είναι να δώσει τη δυνατότητα στους αναγνώστες να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τα e-books. Επιλέχτηκε ένας ηλεκτρονικός αναγνώστης, αφού είναι “η πλέον κατάλληλη συσκευή για e-books”, καθώς διαθέτει ξεκούραστη για τα μάτια οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού. Η λειτουργία του προγράμματος ξεκίνησε τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει στο blog της η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς:

Από τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013, τα μέλη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν ιδία αντίληψη τη σύγχρονη εκδοχή της ανάγνωσης, την ψηφιακή! 
Οι αναγνώστες της βιβλιοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, να επεξεργαστούν, να κάνουν χρήση της ειδικής συσκευής ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων: τον ηλεκτρονικό αναγνώστη ή e-reader (προσφορά του συλλόγου Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς στη Βιβλιοθήκη). Η χρήση του θα γίνεται μόνο εντός της βιβλιοθήκης, και ο χρόνος χρήσης του θα είναι περιορισμένος στη μία ώρα μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναμονή χρήσης της συσκευής και από άλλους αναγνώστες. 
Όσα μέλη, λοιπόν, της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς ενδιαφέρονται για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων με την πλέον κατάλληλη συσκευή για e-books, δεν έχουν παρά να το ζητήσουν! Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης, πρωινές ώρες (κ. Κεράστα).