Ηλεκτρονικός αναγνώστης BeBook Neo με οθόνη αφής 6 ιντσών και WiFi internet (videos)

Το κεντρικό μενού στα ελληνικά
(κλικ για μεγέθυνση)

Το BeBook Neo είναι ο πιο ολοκληρωμένος ηλεκτρονικός αναγνώστης της σειράς BeBook της ολλανδικής εταιρείας Endless Ideas. Έχει οθόνη αφής από ηλεκτρονικό χαρτί και λειτουργεί με γραφίδα ή από τις επιλογές του κεντρικού κουμπιού 5 κατευθύνσεων. Υποστηρίζει σημειώσεις τόσο με εικονικό πληκτρολόγιο όσο και με ελεύθερο χέρι. Συνδέεται στο internet μέσω WiFi, με δυνατότητα περιήγησης σε πλήρεις σελίδες του web, όχι μόνο στη mobile εκδοχή τους. Η μπαταρία διαρκεί εβδομάδες, ενώ το βάρος περιορίζεται στα 298 γραμμάρια.

Το μενού μέσα από ένα βιβλιο (bookmarks, σημειώσεις κλπ)

Αυτό που ξεχωρίζει στη συσκευή, όπως και γενικότερα στα BeBook, είναι η υποστήριξη μεγάλου αριθμού αρχείων. Έτσι, στο BeBook Neo πέρα από τα -αναμενώμενα- κλειδωμένα και ξεκλείδωτα ePUB και PDF διαβάζονται επίσης αρχεία DJVU, αρχεία παραπλήσια με τα PDF, αλλά ελαφρύτερα, και CHM, μορφή στην οποία υπάρχουν ακόμα πολλά τεχνικά εγχειρίδια. Υποστηρίζονται επίσης τα αρχεία κόμιξ CBR και CBZ, ενώ διαβάζονται και αρχεία mobi χωρίς κλείδωμα.

ePUB στα ελληνικά

Διαθέτει ελληνικό μενού και γενικότερα, όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, υποστηρίζει πλήρως τα ελληνικά. Περιλαμβάνει προεγκατεστημένα 30 κλασικά ελληνικά e-book σε ειδικά διαμορφωμένα PDF και 8 δωρεάν e-books από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Η οθόνη αφής συμβάλει στη μετάβαση ευκολότερα σε διαφορετικά σημεία της ίδιας σελίδας (scrolling)σε ένα PDF ή στο internet.  Για τα PDF ειδικά διαθέτει και reflow, έτσι ώστε τα PDF κειμένου να μπορούν όχι μόνο να ζουμαριστούν, αλλά να αυξομειωθεί και το μέγεθος της γραμματοσειράς τους (λειτουργία αντίστοιχη με την αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς στα ePUB, αλλά με επιπτώσεις στη μορφοποίηση της σελίδας). Η οθόνη του είναι η Vizplex της E Ink (η Vizplex είναι η προηγούμενη γενιά από τις οθόνες Pearl που έχουν τα Kindle και οι Sony Reader και διαθέτει ικανοποιητικό κοντράστ και ταχύτητα).

Σημείωση με ελεύθερο χέρι χρησιμοποιώντας τη γραφίδα

Η εσωτερική μνήμη είναι στα 512 MB, που περιορίζεται στα 310 MB μετά το χώρο που καταλαμβάνουν το σύστημα. Θα χρειαστεί επομένως, για τους περισσότερους χρήστες, επέκταση με μια κάρτα SD.

Η τιμή του είναι στα €299 από την ελληνική αντιπροσωπεία των BeBook. Περιλαμβάνεται δωρεάν αποστολή με courier.

Οι δυνατότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναφέρονται αφορούν τη συσκευή μετά την εγκατάσταση του firmware update 1.5.1 Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας έχει την τελευταία εκδοχή του λογισμικού. Το BeBook Neo είναι OEM συσκευή βασισμένη στο Boox 60 της κινεζικής Onyx.

PDF στα ελληνικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 • Οθόνη αφής τεχνολογίας Wacom, η οθόνη είναι ηλεκτρονικό χαρτί Vizplex της E Ink, 6 ίντσες, ανάλυση 600 x 800 pixels, 16 επίπεδα αποχρώσεων του γκρι, kατακόρυφος και οριζόντιος προσανατολισμός
 • Επεξεργαστής 532 MHz Freescale, 128 MB RAM 
 • Διαστάσεις: 196 χιλιοστά (ύψος) x 121 χιλιοστά (πλάτος) x 10,6 χιλιοστά (πάχος). 
 • Βάρος: 298 γρ. (με τη μπαταρία)
 • Εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος: 512MB μνήμη flash, 310 MB για αποθήκευση βιβλίων
 • I/O: βύσμα ήχου 3.5mm, USB 2.0 με υποστήριξη OTG, SD θύρα (με δυνατότητα επέκτασης έως 16GB για κάρτες SDHC)
 • Τροφοδοσία: μπαταρία Li-Ion 1600mAh, 7.000 γυρίσματα σελίδας
 • Θύρα microUSB για σύνδεση με τον υπολογιστή για φόρτιση και μεταφορά αρχείων
 • Υποστηριζόμενα αρχεία:  ePUB και PDF με και χωρίς κλείδωμα Adobe DRM, DJVU, TXT, HTML, RTF, MOBI (χωρίς κλείδωμα), FB2, CHM, PDB. Ανάγνωση ePUB στα ελληνικά και χωρίς ενσωματωμένες γραμματοσειρές. Αρχεία κόμιξ: CBR, CBZ. Αρχεία εικόνας: JPG, PNG, GIF, BMP, TIFF. Αρχεία ήχου: MP3
 • Text-to-speech (ανάγνωση του κειμένου από τη συσκευή, δεν υποστηρίζεται για τα ελληνικά)
 • Δυνατότητα αλλαγής μεγέθους και είδους γραμματοσειράς για τα αρχεία ePUB, HTML, TXT και άλλα αρχεία κειμένου. Υπάρχει δυνατότητα ζουμ και reflow για τα PDF
 • Σελιδοδείκτες στα ebooks και σημειώσεις με εικονικό πληκτρολόγιο και ελεύθερο χέρι
 • Ενσωματωμένος browser, σύνδεση στο internet μέσω Wi-Fi. Πρόσβαση σε online βιβλιοπωλεία για e-books.
 • Γλώσσες μενού: αγγλικά, ελληνικά, ισπανικά, γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά, σουηδικά, φινλανδικά, πολωνικά, κινέζικα, ιαπωνικά. Πλήρης υποστήριξη ελληνικών.
 • Υποστήριξη λεξικών με εγκατάστασή τους από τον χρήστη. Δείτε πώς.
PDF στα ελληνικά, οριζόντιος προσανατολισμός της οθόνης

e-books

Περιλαμβάνονται δωρεάν στην εσωτερική μνήμη μια συλλογή από περισσότερα από 300 κλασικά βιβλία σε ePUB και PDF (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά), 30 κλασικά ελληνικά βιβλία σε ειδικά διαμορφωνμένα PDF, 8 βιβλία των εκδόσεων Καστανιώτη σε ePUB με ενσωματωμένες ελληνικές γραμμτοσειρές. Τα κλασικά ελληνικά βιβλία που ήταν γραμμένα με πολυτονικό έχουν μετατραπεί σε μονοτονικό, για να είναι συμβατά με τη συσκευή.

Στο κουτί

 • Η συσκευή με γραφίδα Wacom
 • Καλώδιο USB
 • Οδηγός γρήγορης εκκίνησης
 • Δεν περιλαμβάνεται θήκη

Internet στο BeBook Neo

Τα επίσημα promo video για το BeBook Neo

Πηγές: MobileRead Wiki, myBeBook.gr