Ηλεκτρονικός αναγνώστης με Windows 8;

Ενδείξεις, αν και όχι αποδείξεις, ότι η Microsoft προορίζει την επόμενη γενιά του λειτουργικού της συστήματος, τα Windows 8, και για ηλεκτρονικούς αναγνώστες έφερε η πρώτη ημέρα του συνεδρίου Microsoft Dynamics Convergence 2012.
Το στέλεχος της Microsoft Kevin Turner (Chief Operating Officer) αναφέρθηκε στη δυνατότητα και την καταλληλότητα των Windows 8 και για τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, ανάμεσα σε άλλες συσκευές. Αντίστοιχη αναφορά είχε κάνει και τον Ιούλιο στο συνέδριο Microsoft Partners Conference, απ’ όπου και η διαφάνει επάνω. Τα Windows 8 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο του 2012.

Είναι άγνωστο αν πρόκειται απλά για επιθυμία της Microsoft ή σχεδιάζεται κάτι συγκεκριμένο. Πρόκειται όμως για διαφαινόμενη στροφή στην πολιτική της εταιρείας, που έχει ανακοινώσει ότι τερματίζει την υποστήριξη του προγράμματός της Microsoft Reader για τα ebooks σε μορφή LIT. Στελέχη της Microsoft που ασχολούντουσαν με τα ebooks και την ηλεκτρονική ανάγνωση έχουν στο παρελθόν εγκαταλείψει την εταιρεία, όπως ο Bill Hill, βασικός συντελεστής της τεχνολογίας ClearType, που παραιτήθηκε, και ο Brandon Watson, που από τα Windows Phone πήγε στο Amazon.
Η είσοδος της Microsoft στα τηλέφωνα με το λειτουργικό Windows Phone 7 έχει από την άλλη αναθερμάνει την ενασχόληση με τα ebooks στα Windows, με την ανάπτυξη εφαρμογών για ebooks σε Windows Phone 7, ανάμεσά τους πρόσφατα και της Nokia Reading για τα τηλέφωνα Lumia. 
Σήμερα οι υπάρχοντες ηλεκτρονικοί αναγνώστες είτε βασίζονται απευθείας στον πυρήνα Linux, όπως τα Kindle και το Cybook Odyssey, είτε χρησιμοποιούν το λειτουργικό Android, όπως τα Nook και ο Sony Reader PRS-T1