Εφαρμογή Readability για iPad και iPhone

Εφαρμογή για iPhone, iPod touch και iPad άρχισε να διαθέτει από την 1η Μαρτίου η υπηρεσία Readability. Βλέπετε ένα ωραίο άρθρο στο internet αλλά δεν έχετε χρονο να το διαβάσετε αυτή τη στιγμή; Είστε στον υπολογιστή και θα προτιμούσατε να το διαβάσετε στο iPad ή το iPhone; Θα θέλατε η εμφάνισή του να είναι πιο φιλική στην ανάγνωση; Το Readability φροντίζει για όλα αυτά και τώρα φέρνει αυτές τις λειτουργίες σε μια εφαρμογή για τις φορητές συσκευές τις Apple.
Στην εφαρμογή και στις υπηρεσίες του Readability αποθηκεύονται τα άρθρα που θέλουμε να διαβάσουμε αργότερα, ενώ εμφανίζονται με γραμματοσειρά και φόντο που βελτιώνουν την αναγνώσιμότητά τους ή είναι απλά πιο κοντά στις δικές μας προτιμήσεις. Παράλληλα, μέσα από την εφαρμογή μπορούμε να μοιραστούμε το άρθρο που διαβάζουμε μέσω Facebook, Twitter και email. Όλα αυτά σε μια ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένη εφαρμογή, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

Η εφαρμογή Readability στο iPad
Ήδη το Readability διαθέτει μια εξελιγμένη εκδοχή των υπηρεσιών του για τα κινητά και τα tablet PC μέσω των browser. Πληκτρολογήστε απλά www.readability.com στον browser της συσκευής σας. Ακόμα λειτουργεί ως “πρόσθετο/επέκταση” σε όλους τους σύγχρονους browser των υπολογιστών, όπου έχετε και τη δυνατότητα να στείλετε ένα άρθρο κατευθείαν στο Kindle σας. Εδώ υπάρχει μια πλήρης λίστα των εφαρμογών και των “πρόσθετων/επεκτάσεων” του Readability.
Παρόλο που δεν είναι η μόνη υπηρεσία που δίνει τέτοιες δυνατότητες, είναι σαφώς η πιο ολοκληρωμένη και καλαίσθητη λύση. Το Instapaper λειτουργεί αποτελεσματικότερα για την απλή αποθήκευση άρθρων που θέλουμε να διαβάσουμε αργότερα (και υποστηρίζει επίσης αποστολή στο Kindle) και το Send to Kindle εκπληρώνει την υπόσχεση του τίτλου του, αλλά το Readability με τις δυνατότητες τροποποίησης της εμφάνισης των άρθρων πηγαίνει πολύ παραπέρα από την αποθήκευση πρόχειρων bookmarks ή την αποστολή άρθρων στο Kindle.