Επίσημο: Kindle και ηλεκτρονικά βιβλία και από το γερμανικό Amazon

Το Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινάει να διαθέτει ηλεκτρονικά βιβλία και τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες του Kindle και από το γερμανικό του κατάστημα, το Amazon.de, στη διεύθυνση www.amazon.de/kindlebuecher. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του είναι το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο e-books στη Γερμανία με περισσότερους από 650.000 τίτλους, 71 από τα 100 bestseller που καταγράφει το περιοδικό Spiegel και 25.000 e-books στα γερμανικά με χιλιάδες δωρεάν τίτλους κλασικών γερμανικών βιβλίων, καθώς και τεύχη και συνδρομές σε εφημερίδες και περιοδικά όπως οι Frankfurter Allgemeine Zeitung, Handelsblatt και Die Zeit. Αγορές ηλεκτρονικών βιβλίων μπορούν να γίνουν από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, το Λουξεμβούργο και το Λιχτενστάιν, το σύνολο δηλαδή των γερμανόφωνων χωρών, ενώ τα Kindle πωλούνται από το Amazon.de μόνο σε Γερμανία, Αυστρία, Λουξεμβούργο. Έτσι, από την Ελλάδα δεν μπορούμε να αγοράσουμε Kindle ή e-books στα γερμανικά από το Amazon.de.

25.000 είναι και τα γερμανόφωνα e-books που καταγράφει η βάση δεδομένων των Γερμανών εκδοτών και βιβλιοπωλών libreka! Στην πράξη, το Amazon αυτή τη στιγμή φαίνεται να κυκλοφορεί όλα τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά βιβλία στα γερμανικά.

Πέρα από την πώληση e-books και συσκευών, ξεκίνησε και η λειτουργία του γερμανικού Kindle Direct Publishing http://kdp.amazon.de, την πλατφόρμας αυτοέκδοσης βιβλίων για συγγραφείς, που χρησιμοποιείται όμως και από εκδότες.

Το Kindle 3 WiFi πωλείται προς €139 και το Kindle 3 WiFi+3G προς €189. Πρόκεται για αντιστοιχία ενός δολλαρίου με ένα ευρώ, ενώ με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία το Kindle 3 WiFi κοστίζει στις ΗΠΑ €98 και το Kindle 3 WiFi+3G €129. Ο φτηνότερος ηλεκτρονικός αναγνώστης που διατίθεται από γερμανικό online βιβλιοπωλείο κοστίζει €139, όσο το φτηνότερο Kindle δηλαδή, και είναι το Oyo του βιβλιοπωλείου Thalia.de, που διαθέτει οθόνη αφής και internet, αλλά το Kindle έχει καλύτερη οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού. Το μενού στα Kindle είναι στα αγγλικά, ενώ οι εφαρμογές για κινητά και tablet PC είναι διαθέσιμες και στα γερμανικά. Όπως και στο βρετανικό Amazon, που πουλάει Kindle, το Amazon.de δε διαθέτει το μεγάλο Kindle DX στις 9,7 ίντσες.

Το Φεβρουάριο είχαμε αναφέρει ότι το Amazon αναζητούσε στελέχη για το Kindle και τα ηλεκτρονικά βιβλία στο γερμανικό του κατάστημα, ενώ αντίστοιχες αγγελίες υπάρχουν για τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Το Amazon δραστηριοποιείται στη Γερμανία εδώ και 12 χρόνια και το γερμανικό του βιβλιοπωλείο για e-books είναι το τρίτο τέτοιο κατάστημα που ανοίγει μετά το αμερικάνικο το 2007 και το βρετανικό το Σεπτέμβριο του 2010.