ΕΚΕΒΙ: Χωρίς προβλήματα θα διεξαχθεί η 9η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διέψευσε επίσημα πως υπάρχουν προβλήματα με τη διοργάνωση της φετινής, 9ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Μαΐου 2012, στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της Helexpo, στο κέντρο της πόλης, με οργανωτές το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), την Helexpo και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών.

“Δεν ετέθη ποτέ θέμα μη διεξαγωγής της Έκθεσης» δήλωσε στην εφημερίδα “Το Βήμα” η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ Κατρίν Βελισσάρη καθώς «το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη 2007-2013 του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΤΠΑ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης”. Η έκθεση “από αυτή την άποψη έχει εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή της για τα επόμενα χρόνια”.  Η μετάθεσή της από τα τέλη Απριλίου στα τέλη Μαϊου είχε να κάνει μόνο με κάποια διαδικαστικά προβλήματα που ξεπεράστηκαν γρήγορα. Θετική είναι ως τώρα η ανταπόκριση των εκδοτών, ακόμα και αν μερικοί εκδοτικοί οίκοι θα έχουν αυτή τη χρονιά μικρότερα περίπτερα λόγω της κρίσης. Ο συνολικός χώρος της έκθεσης όμως δε θα περιοριστεί και θα συνεχίσει να καταλαμβάνει δύο περίπτερα στις εγκαταστάσεις της Helexpo.

Στην 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης τιμώμενη χώρα θα είναι η Σερβία, ενώ θα φιλοξενηθούν επίσης το «Αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη. Focus: 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της» και αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου. Στο χώρο της έκθεσης θα υπάρχουν επίσης η “Παιδική και Εφηβική Γωνιά” και η “Γωνιά της Φιλαναγνωσίας”.

Παρόλο που δεν έχουν ως τώρα ανακοινωθεί δραστηριότητες για το ηλεκτρονικό βιβλίο, η παρουσία των νέων τεχνολογιών ανάγνωσης αναμένεται να είναι έντονη σε επίπεδο εκθετών και εκδηλώσεων.

Οι εκθέτες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής ως τις 15 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: