Δωρεάν το Nook Touch με συνδρομή στους New York Times

Την ώρα που συζητάγαμε χτες στον Βήμα FM για την πιθανότητα το 2012 οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες να είναι ακόμα και δωρεάν σε συνδυασμό με κάποια συνδρομητική υπηρεσία, το αμερικάνικο βιβλιοπωλείο Barnes & Noble έκανε ακριβώς αυτήν την κίνηση.
Από χτες και ως τις 9 Μαρτίου 2012 με μια ετήσια συνδρομή στους New York Times ($19.99 το μήνα ή $240 το χρόνο) το B&N δίνει τον ηλεκτρονικό αναγνώστη Nook Touch δωρεάν (από $99) ή το tablet PC Nook Color με έκπτωση στα $99 (από $199). Επίσης, με μια ετήσια συνδρομή στο περιοδικό People ($9.99 ή $120) το B&N δίνει το tablet PC Nook Tablet (την επόμενη γενιά του Nook Color) στα $199 (από $249).

Οι εκπτώσεις που δίνει το B&N δεν είναι καθόλου ασήμαντες, αλλά συμφέρουν πραγματικά μόνο όσους σκόπευαν να γίνουν συνδρομητές στα αντίστοιχα έντυπα έτσι κι αλλιώς. Τα Nook πωλούνται μόνο στις ΗΠΑ. Η προσφορά αυτή όμως είναι αξιοσημείωτη γιατί είναι η πρώτη φορά που ένας ηλεκτρονικός αναγνώστης δίνεται δωρεάν -έστω και για κάποιους μήνες- αν ο κάτοχός του γίνει συνδρομητής σε κάποιο περιεχόμενο. Αυτή είναι και η διαφορά με την προσφορά που κάνει από το Σεπτέμβριο η εφημερίδα The Philadelphia Inquirer, η οποία έδινε έκπτωση στους συνδρομητές της για ένα tablet PC Archos Arnova 10 G2.