Δωρεάν εφαρμογή με τα Ομηρικά Έπη και στο iPad (video)

Από σήμερα είναι διαθέσιμη στο App Store η δωρεάν εφαρμογή “Ομήρου Έπη” και για το iPad. Περιλαμβάνεται τόσο το πρωτότυπο, πλήρες κείμενο στα αρχαία ελληνικά της Ιλιάδας και της Οδύσσειας όσο και η μετάφραση των Νίκου Καζαντζάκη και Ι. Θ. Κακριδή στα νέα ελληνικά, καθώς και πρόλογος και περίληψη από τους μεταφραστές και κατάλογος με τους χαρακτήρες των έργων

Η μετάφραση αυτή είναι κλασική καθώς έχει γίνει από δύο σημαντικές φυσιογνωμίες της νεοελληνικής λογοτεχνίας και της κλασικής φιλολογίας αντίστοιχα και έχει και αυτόνομη αισθητική αξία. Η εφαρμογή τρέχει σε  iOS 3.1.1 ή νεότερο.

Η εφαρμογή είχε κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 2010 για iPhone και iPod touch (δείτε και το promo video) από την cloudfields.net και τον Περικλή Μαραβελάκη.

Σταδιακά θα προστεθούν επιπλέον αναφορές και πληροφορίες για τα έργα, μεταφράσεις των έργων στην αγγλική (Alexander Pope) και τη γαλλική γλώσσα (Charles-René-Marie Leconte de L’Isle), μενού στα αγγλικά και τα γαλλικά, σελιδοδείκτες.

Μια πρόταση για τις επόμενες εκδόσεις της εφαρμογής: να μπορεί να διαβάζει κανείς το πρωτότυπο και το μεταφρασμένο κείμενο δίπλα δίπλα, πολύ χρήσιμο και εφικτό κυρίως για το iPad.

Διαβάστε επίσης: