Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού του eBooks4Greeks.gr με δώρο 2 Cybook Opus και πολλά βιβλία

Διαγωνισμό παραδοσιακού παραμυθιού διοργανώνει το site με δωρεάν ελληνικά ebooks eBooks4Greeks.gr. Οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλουν σε μορφή αρχείου κειμένου ένα ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι που δεν έχει δημοσιευτεί ως τώρα έντυπα ή ηλεκτρονικά. Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό, που ξεκίνησε χτες, μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 11 Αυγούστου και στη συνέχεια, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί ψηφοφορία για αναδειχτούν οι 5 νικητές που κερδίζουν 2 ηλεκτρονικούς αναγνώστες Cybook Opus της Bookeen και πολλά βιβλία από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, τις Βορειοδυτικές Εκδόσεις, τη Susaeta Εκδοτική, το site / εκδόσεις Open Book – Ανοικτή Λογοτεχνία,  και τη Δημιουργική ομάδα “Στη γιορτή”. Τα παραμύθια που θα επιλεγούν θα εκδοθούν σε ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) που θα διατίθεται δωρεάν.

Οι στόχοι του διαγωνισμού:

Διαδικτυακός Διαγωνισμός Παραδοσιακού Παραμυθιού
(Κάλεσμα ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς)

Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη,
δώσ’ της κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν’ αρχινήσει...

Κάπως έτσι ξεκινούσαν τα παραμύθια των παππούδων και των γιαγιάδων μας. Ορισμένοι από εμάς το θυμόμαστε, όπως θυμόμαστε και τα παραμύθια που μας διηγούνταν με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Παραμύθια που πιθανόν δεν γράφτηκαν ποτέ στο χαρτί, παραμύθια υπέροχα από όλα τα μέρη της Ελλάδας, που ίσως τώρα πια να γνωρίζουμε μόνο εμείς. Ο «διαγωνισμός» αυτός είναι κάλεσμα να διηγηθούμε και εμείς με τη σειρά μας αυτά τα παραμύθια και να τα κάνουμε γνωστά σε όσους δεν τα γνωρίζουν ώστε να μείνουν άσβεστα και άφθαρτα στο πέρασμα του χρόνου.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό και τα δώρα ανά νικητή είναι διαθέσιμες στο site www.ebooks4greeks.gr και στο mail[παπάκι]ebooks4greeks.gr.

Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των ηλεκτρονικών αναγνωστών που δίνονται ως δώρο, διαβάστε και δείτε την hands-on παρουσίαση του Cybook Opus από τον “Ηλεκτρονικό Αναγνώστη”.