Αντιγράψτε σημειώσεις και bookmarks από τα Amazon Kindle στoν υπολογιστή σας
Οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες Kindle του Amazon (hands-on παρουσίαση του Kindle 3 WiFi) έχουν μεγάλες δυνατότητες για να κρατάει κανείς σημειώσεις, να υπογραμμίζει αποσπάσματα και να προσθέτει σελιδοδείκτες. Αυτό όμως που αυξάνει τη χρησιμότητά του Kindle και την παραγωγικότητα της ηλεκτρονικής ανάγνωσης είναι να μπορούν όλα αυτά να είναι διαθέσιμα και έξω από μια συσκευή Kindle, να ανοίγουν με το Word και να μπορεί κανείς να τα επεξεργαστεί και να τα χρησιμοποιήσει γράφοντας ένα κείμενο.
Υπάρχει τρόπος να αντιγραφούν σημειώσεις, υπογραμμισμένα αποσπάσματα και σελιδοδείκτες στον υπολογιστή ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
- Συνδέστε το Kindle σας με τον υπολογιστή
- Ανοίξτε το φάκελο “Ο υπολογιστής μου” ή “Υπολογιστής” και εντοπίστε στη λίστα συσκευών το Kindle
- Κάντε διπλό κλικ στο Kindle και ανοίξτε το φάκελο “Documents”
- Εντοπίστε το αρχείο “My Clippings.txt” και αντιγράψτε το στο φάκελο που θέλετε στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, ανοίξτε το με το Word ή τον επεξεργαστή κειμένου που χρησιμοποιείτε.
Οι σημειώσεις είναι ταξινομημένες κατά βιβλίο και ημερομηνία. Πολύ βολικό και χρήσιμο!
Πηγή: PC World (ΗΠΑ)
Αγορά Kindle από το Amazon.com
Μιχάλη, καταρχάς συγχαρητήρια για το εξαιρετικό μπλογκ σου. Μ’ ενδιαφέρει να πάρω έναν e-reader σχεδόν αποκλειστικά για ανάγνωση αρχείων pdf – κυρίως βιβλία με απλό κείμενο (όχι στήλες, γραφήματα, εικόνες) και άρθρα ακαδημαϊκών περιοδικών. Επίσης, μ’ ενδιαφέρει ιδιαίτερα η δυνατότητα για σημειώσεις και υπογραμμίσεις (και, δευτερευόντως, η ταχύτητα στο πέρασμα από σελίδα σε σελίδα). Αν έχω καταλάβει καλά, η καλύτερη λύση για αυτά είναι το Kindle 3;
Επίσης, η αποθήκευση σημειώσεων και υπογραμμίσεων ΔΕΝ ενσωματώνεται στο ίδιο pdf αρχείο (το οποίο να μεταφέρεται με τις προσθήκες αυτές και σε υπολογιστή), αλλά σε ξεχωριστό .txt; Κι αυτό το τελευταίο ισχύει για ΟΛΟΥΣ τους e-readers, ακόμη κι αν κάποιος χρησιμοποιεί Adobe Professional;
Για τα PDF και το Sony είναι καλή λύση (και από κάποιες απόψεις καλύτερη), απλά η τιμή είναι πιο τσιμπημένη. Εξαρτάται από το τι πακέτο δυνατοτήτων θέλεις. Βέβαια, μιλάμε πάντα για 6 ίντσες, οπότε δε θα ενθουσιαστείς με τα PDF σε αυτό το μέγεθος οθόνης.
Η αποθήκευση των σημειώσεων γίνεται γενικά σε ξεχωριστό αρχείο txt. Το τι software θα έχεις στον υπολογιστή δεν παίζει ρόλο, είναι θέμα software του ηλεκτρονικού αναγνώστη.
Μιχάλη, σ’ ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Μια τελευταία διευκρίνιση: Αν το έχω συγκρατήσει σωστά, το Kindle DX (που υπερτερεί στο μέγεθος της οθόνης ως προς το Κindle 3) ΔΕΝ υποστηρίζει τη δυνατότητα αποθήκευσης σημειώσεων και υπογραμμίσεων σε αρχεία pdf. Σωστά;
“[στα PDF] δεν υποστηρίζονται σημειώσεις, υπογραμμίσεις, λεξικά, links, πινακες περιεχομένων.”
Από την παρουσίαση του Kindle DX που είχα ανεβάσει
Οk, ευχαριστώ και πάλι!