Αναβάθμιση φέρνει στο Kindle 3 Keyboard το software των νέων Kindle

Το Amazon  μπορεί να έχει ξεγράψει το Kindle DX, αλλά όχι και το Kindle 3 Keyboard (hands-on video) του 2010 με σημαντικές πωλήσει και στην Ελλάδα. Χθεσινή αναβάθμιση (έκδοση 3.4) φέρνει ό,τι καινούργιο έχει το software του νέου Kindle και Kindle Paperwhite στο Kindle 3 Keyboard.

Συγκεκριμένα:

  • Βελτιωμένες γραμματοσειρές, με καλύτερο κονστράστ και πιο διακριτά γράμματα
  • Γονικός έλεγχος, που επιτρέπει τον περιορισμό της πρόσβαση στον browser, το κατάστημα και τα αρχειοθετημένα e-books για τα παιδιά (ή για όσους δανείζονται το Kindle σας)
  • Υποστήριξη του Kindle Format 8 (KF8), του αναβαθμισμένου προτύπου αρχείου για τα e-books. Το KF8 υποστηρίζει την ενσωμάτωση και τον ορισμό της γραμματοσειράς από τον εκδότη ή τον συγγραφέα, την ανάγνωση κόμιξ καρέ-καρέ (Kindle Panel View) και την ανάγνωση παιδικών e-books με κείμενο που αναδύεται και ξεχωρίζει από τις εικόνες  (Kindle Text Pop-Up). Με το KF8 το Amazon φέρνει επίσης στα e-books πιο πλούσια τυπογραφία υποστηρίζοντας τα αρχιγράμματα και την τοποθέτηση κειμένου γύρω από εικόνες.
  • Whispersync for Voice: συγχρονισμός του τελευταίου σημείου ανάμεσα σε e-books και audio books. Μπορούμε πλέον να διαβάζουμε ένα e-book, να ακούμε στη συνέχεια στο audio book (στην ίδια ή άλλη συσκευή ή εφαρμογή) και να συνεχίσουμε στο e-book από το σημείο που σταματήσαμε την ακρόαση.

Πώς να κάνετε την αναβάθμιση

Στη σχετική σελίδα του Amazon υπάρχει το αρχείο που πρέπει να κατεβάσετε και αναλυτικές οδηγίες για την αναβάθμιση. 
Απαιτείται κατέβασμα του αρχείου της αναβάθμισης στον υπολογιστή και αντιγραφή του στο Kindle (με το καλώδιο USB) έξω από τους υπάρχοντες  Τσεκάρετε πρώτα το serial number της συσκευής, γιατί οι αναβαθμίσεις διαφέρουν ανάλογα με τον αν η συσκευή είναι μόνο WiFi, αν είναι WiFi+3G αγορασμένο από ΗΠΑ και Καναδά ή αν είναι WiFi+3G αγορασμένο από Ευρώπη. Αν δεν έχετε κάνει προηγούμενες αναβαθμίσεις, αυτές γίνονται αυτόματα εγκαθιστώντας αυτό το update, απλά πρέπει να περιμένετε για 1-2 παραπάνω restart. Αν δεν κάνετε χειροκίνητα την εγκατάσταση, αυτή θα γίνει αυτόματα, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να καθυστερήσει βδομάδες.