Αναβάθμιση στο Kindle Touch φέρνει οριζόντιο προσανατολισμό της οθόνης

Σημαντική αναβάθμιση στο λογισμικό του Kindle Touch σε 5.1 διέθεσε το Amazon. Η κυριότερη αλλαγή για του κατόχους στη συσκευή στην Ελλάδα είναι η υποστήριξη της ανάγνωσης ebooks και PDF με τη συσκευή οριζόντια (landscape mode). Έτσι αντιμετωπίζεται το βασικότερο μειονέκτημα που είχε το Kindle Touch και βελτιώνεται δραματικά η δυνατότητα ανάγνωσης αρχείων PDF.

Ενσωματώθηκε, επίσης, η αυτόματη μετάφραση μέσω του Bing Translator της Microsoft. Επιλέγοντας μία λέξη ή μία φράση και όντας συνεδεδμένοι στο internet, μας δίνεται η δυναότητα να μεταφράσουμε από και προς τα: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, κινέζικα, ολλανδικά, δανέζικα, φιλανδικά και χίντι. Για τις μεμονωμένες λέξεις, λειτουργεί ως μεταφραστικό λεξικό. Παρόλο που το Bing Translator μεταφράζει από και προς τα ελληνικά και άλλες γλώσσες, μόνο οι παραπάνω γλώσσες υποστηρίζονται – προς το παρόν τουλάχιστον.

Επιπλέον, έγιναν οι ακόλουθες αλλαγές:

  • Περισσότερες δυνατότητες για κοινοποίηση του κειμένου που διαβάζουμε με μοίρασμα στο Facebook και στο Twitter με άγγιγμα της λέξης ή της φράσης
  • Υπουστήριξη του Kindle Format 8, του αναβαθμισμένου προτύπου του Amazon για τα ebooks που αντικαθιστά το Mobi.
  • Αυτόματη συμπλήρωση κειμένου κατά την αναζήτηση και την περιήγηση στο κατάστημα του Amazon
  • Βελτιώσεις στο WiFi, με δυνατότητα σύνδεσης και μέσω δικτύων WPS και WPA2 Enterprise
  • Αυτόματη, μηχανική ανάγνωση (Text-to-Speech) για τα αγγλικά και για τις περιλήψεις των εφημερίδων και τα άρθρα των περιοδικών
  • Μενού στα αγγλικά (ΗΠΑ και Βρετανίας), γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και τα πορτογαλικά (Βραζιλίας). Υπήρχαν από πριν τα αντίστοιχα λεξικά.
Οδηγίες για την αναβάθμιση
Η αναβάθμιση μπορεί να γίνει απλά συνδεόμενοι στο internet, αλλά αυτό γίνεται σταδιακά και μπορεί να πάρει αρκετές εβδομάδες. Από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο της αναβάθμισης. Για δείτε ποια έκδοση του λογισμικού έχετε, επιλέξτε από την κεντρική οθόνη: Menu > Settings > Menu > Device Info. Εκεί εντοπίστε την ένδειξη Firmware Version: Kindle 5.0.x. Για να κάνετε την αναβάθμιση, περάστε από τον υπολογιστή στο Kindle Touch, έξω από οποιοδήποτε φάκελο με βιβλία, audiobooks κλπ,  το αρχείο που κατεβάσατε από τη σελίδα του Amazon. Αποσυνδέστε τη συσκευή σας από τον υπολογιστή και από την κεντρική οθόνη επιλέξτε Menu > Settings > Menu > Update Your Kindle. Η αναβάθμιση θα πάρει λίγα λεπτά και η συσκευή θα κάνει μόνη τις επανεκκίνηση κάποιες φορές. Πριν κάνετε την αναβάθμιση, φροντίστε η μπαταρία της συσκευής να είναι φορτισμένη.
Από τις αρχές Φεβρουαρίου, το Amazon διάθετει προς πώληση το Kindle Touch και για την Ελλάδα και την Κύπρο. Δείτε τις οδηγίες για την παραγγελία Kindle για περισσότερα.