Αναβάθμιση για το SchoolBook από τη Ματζέντα, OfficeSuite και σχολικά βιβλία από το Βήμα την Κυριακή

Η Ματζέντα ανακοίνωσε στο φόρουμ της αναβάθμιση του προγράμματός της SchoolBook που μοιραζόταν με το Βήμα τις δύο προηγούμενες Κυριακές. Η αναβάθμιση συμπληρώνει βιβλία που έλειπαν (δεν περιλαμβάνονται ακόμα τα βιβλία για ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.) και διορθώνει λανθασμένα link για να κατεβάσετε τα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή από το site “Ψηφιακό Σχολείο” του Υπουργείου Παιδείας (οδηγός βήμα-βήμα), ενώ έχει προστεθεί και καρτέλα όπου ανοίγει μέσα στο πρόγραμμα η σελίδα στο internet του Λεξικού της Κοινής Νεολληνικής του Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη. Αν έχετε εγκαταστήσει το πρόγραμμα, κατεβάστε τα αρχεία και εγκαταστήστε για να γίνει η αναβάθμιση. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα ακόμα και αν δεν είχατε αγοράσει την εφημερίδα. Εδώ μπορείτε να δείτε τη δοκιμή του προγράμματος από τον “Ηλεκτρονικό Αναγνώστη” και πώς μπορείτε να το αντικαταστήσετε με δωρεάν προγράμματα που κατεβάζετε από το internet.
Αυτήν την Κυριακή το Βήμα θα μοιράσει με την έκδοση των €4,25 ένα ακόμα DVD, αυτή τη φορά με τα βιβλία της Α’ και Β’ Λυκείου (δε διευκρινίζεται αν είναι μόνο του Ενιαίου Λυκείου), καθώς και ένα CD με το OfficeSuite (Home & Student) της Ματζέντα για υπολογιστές με Windows. Τα προγράμματα που περιλαμβάνονται στο OfficeSuite της Ματζέντα μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν και νόμιμα από το internet:
  • OpenOffice με ελληνικό ορθογράφο, αντίστοιχο του Microsoft Office. Η Ματζέντα αναφέρει πως έχει δικό της ορθογραφικό έλεγχο. Αντί για το OpenOffice μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε το LibreOffice.
  • Commodo Internet Security (μόνο για Windows), πρόγραμμα προστασίας του υπολογιστή από ιούς κλπ. Υπάρχουν επίσης πολλά αντίστοιχα δωρεάν προγράμματα όπως το avast!
  • Γραμματοσειρές από την Εταιρεία Ελληνικών Τυπογραφικών Στοιχείων (Οι γραμματοσειρές της Cannibal και της Ματζέντα δε διατίθενται δωρεάν)
  • CutePDF Creator (μόνο για Windows), πρόγραμμα δημιουργίας αρχείων PDF
  • NVU, πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων στο internet
  • Open Clip Art Library, μια βάση με εικόνες και σχέδια
  • Thunderbird, πρόγραμμα για να διαχειρίζεστε από τον υπολογιστή σας έναν ή περισσότους λογαριασμούς email
  • Lighting, ημερολόγιο, που προϋποθέτει τη χρήση του Thunderbird
Τα σχολικά βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή μπορείτε να τα κατεβάστε από το site “Ψηφιακό Σχολείο” του Υπουργείου Παιδείας (οδηγός βήμα-βήμα). Για να κατεβάσετε τα βιβλία μιας τάξης, χρειάζεται περίπου μία ώρα (ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των βιβλίων).
Θέλετε να ρωτήσετε ή να σχολιάσετε; Αφήστε σχόλιο κάτω από την ανάρτηση, γράψτε στη σελίδα του blog στο Facebook ή στείλτε μήνυμα στο Twitter στο @eAnagnostis
Διαβάστε επίσης: