Ανάγνωση και αρχείων PDF με τις εφαρμογές Kindle for PC και Kindle for Mac

Kindle for PC

Το Amazon αναβάθμισε τις εφαρμογές του για υπολογιστές Kindle for PC (Windows) και Kindle for Mac και πλεον υποστηρίζει και την ανάγνωση αρχείων PDF. Στα PDF δίνεται η δυνατότητα για ζουμ και περιήγηση στη ζουμαρισμένη σελίδα, υπογράμμιση, σημείωση, αναζήτηση λέξεων στο λεξικό και σελιδοδείκτες. Στις εφαρμογές μπορούν να διαβαστούν PDF χωρίς κλείδωμα, καθώς και αρχεία Kindle Print Replica, που είναι PDF με το κλείδωμα του Amazon.
Από προηγούμενη πρόσφατη αναβάθμιση, οι εφαρμογές Kindle για υπολογιστές υποστηρίζουν επίσης την οργάνωση των ηλεκτρονικών βιβλίων σε φακέλους (collections), ενώ υπάρχει ενοποίηση με το Shelfari, ένα κοινωνικό δίκτυο επίσης ιδιοκτησίας του Amazon με πληροφορίες για τα βιβλία και δημοφιλή παραθέματα.

Στα PC με Windows πάντως η εφαρμογή παρουσιάζει προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε σε ορισμένες περιπτώσεις κατεβάσουμε τα βιβλία που έχουμε αγοράσει ή κατεβάσει δωρεάν από το Amazon. Γι’ αυτό καλό είναι τουλάχιστον να μην εξαναγκάσετε την εφαρμογή σε αναβάθμιση αν δε σας προταθεί αυτόματα με το άνοιγμά της.
Οι εφαρμογές Kindle για υπολογιστές υποστηρίζουν επίσης την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων σε μορφή Mobi και κλειδωμένων ebooks που αγοράζουμε από το Amazon (αρχεία AZW).

Διαβάστε επίσης: