“Αλ-Τσαντίρι Μπουκ”, Αύγουστος Κορτώ, Καραπάνου και “Τέλος καλό, όλα καλά” σε ebooks από τον Καστανιώτη

Σε ebooks σε μορφή ePUB κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη τα νέα βιβλία των Λάκη Λαζόπουλου, Αύγουστου Κορτώ, Μαργαρίτας Καραπάνου, συλλογή διηγημάτων με “καλό τέλος” και δύο πολιτικά βιβλία των Κώστα Σκανδαλίδη και Βασίλη Κικίλια.
Το “Αλ-Τσαντίρι Μπουκ” (256 σελ, €9,90, iBookstore) είναι η συνέχεια της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής και μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό συγκεντρωνει “χωρίς τηλεκοντρόλ τα πιο σπαρταριστά και καυστικά κείμενα των τελευταίων χρόνων. Και μαζί τις εξομολογήσεις του Λάκη Λαζόπουλου στον Φώτη Απέργη για παλιά τραύματα και νέα θαύματα. Για τους μαρκαδόρους που λατρεύει και τους μιζαδόρους που παιδεύει. Για ό,τι τον συνεγείρει και ό,τι τον εξεγείρει”. Όπως και με τα υπόλοιπα βιβλία των Εκδόσεων Καστανιώτη είναι διαθέσιμες στο site τους για ανάγνωση οι πρώτες σελίδες του βιβλίου .

Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά” (192 σελ, €4,90, iBookstore) είναι το νέο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ, το οποίο μάλιστα έχει κάνει ήδη πυκνές εμφανίσεις στα best seller του iBookstore. Σαρκαστικό και καταιγιστικό είναι “ένα βιβλίο με προσωπικές ιστορίες καθημερινής παραφροσύνης, ακρότητας και αθεράπευτου πάθους – με το φαΐ, το ποτό, τα βιβλία, τον έρωτα. Aληθινά παραμύθια πίσω από τα κάγκελα, αλλά και μπροστά από αυτά, εκεί όπου λικνίζονται ή αιωρούνται μικροί γοργόνοι, μεγάλες ρουφιάνες, αλλεργικοί στο χρήμα, κατά φαντασίαν ετοιμοθάνατοι, γεννημένοι τύφλα, ηλίθιοι και e-λίθιοι, άνθρωποι που μεταμορφώνονται σε γουρούνια και το αντίστροφο, έντομα από το Κολωνάκι ή τα Εξάρχεια, καλοθελητές που παραδίδουν μαθήματα ερωτικών στάσεων και παθήματα ανατομίας, παραδιδόμενοι στη ζούγκλα της πραγματικότητας, που κάθε τόσο έρχεται για να μας δέσει φιόγκο την καρδιά μας, και μοναχά το γέλιο μπορεί να μας τον λύσει. Γιατί τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο, πιο ιαματικό για την ψυχή, από το γέλιο: ό,τι κι αν το προκαλεί, είναι η ύψιστη στιγμή αγάπης για τη ζωή – για τις σκοτεινές αλλά και τις φωτεινές πτυχές της”.

21 συγγραφείς παρελαύνουν με τις ιστορίες τους στη συλλογή διηγημάτων “Τέλος καλό, όλα καλά” (184 σελ, €5,90, iBookstore), με ενδιαφέρον τρέιλερ ανάμεσα σε άλλα. “Οι ιστορίες αυτού του βιβλίου έχουν όλες καλό τέλος, αλλά είναι απρόβλεπτες. Γραμμένες σε δύσκολους καιρούς, δεν διεκδικούν απλώς το δικαίωμα στην ευτυχία, την ομορφιά, τη λύτρωση και το χαμόγελο· το κατακτούν διότι ο απόηχός τους έχει διάρκεια, καθώς υπογράφονται από σπουδαίους συγγραφείς”. Γράφουν οι: Μάρω Βαμβουνάκη, Βασίλης Βασιλικός, Μιχάλης Γεννάρης, Κωστής Γκιμοσούλης, Στέφανος Δάνδολος, Λένα Διβάνη, Γιάννης Καλπούζος, Νένα Κοκκινάκη, Παναγιώτης Κουσαθανάς, Ανδρέας Μήτσου, Χρήστος Οικονόμου, Μάκης Πανώριος, Μανόλης Πρατικάκης, Λουκία Ρικάκη, Αντώνης Σουρούνης, Αλέξης Σταμάτης, Δημήτρης Στεφανάκης, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Μιχάλης Φακίνος, Θανάσης Χειμωνάς, Νίκος Χρυσός.

Σε ebook κυκλοφόρησε το πρώτο μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου “Η Κασσάνδρα και ο Λύκος” (192 σελ, €4,90, iBookstore), το οποίο πρωτοεκδόθηκε το 1978 και έχει ανέβει στο θέατρο ως μονόλογος. Το βιβλίο της Καραπάνου, απέσπασε ιδιαίτερα θετικές κριτικές και διεθνώς, είναι “ένα αποκαλυπτικό ταξίδι στην πρώιμη παιδική ηλικία. Η πορεία προς την κατάκτηση του λόγου αποτυπώνεται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που γνωρίζει όσα δεν πρέπει να γνωρίζει, σαν μια άγρια, ταραγμένη περιπέτεια. Μητέρα και κόρη, φαντασία και πραγματικότητα, βία και τρυφερότητα, αγάπη και τρόμος γίνονται ένα μέσα στο μυαλό της μικρής Κασσάνδρας. Η Κασσάνδρα δεν θα παραιτηθεί – παλεύει απεγνωσμένα να βάλει μια στοιχειώδη τάξη και να συνδεθεί με τον κόσμο γύρω της. Ένα ταξίδι προς το φως, την καθαρότητα και την άρθρωση λόγου”. Σε ebook είναι διαθέσιμο και το τελευταίο μυθιστόρημα της Καραπάνου “Rien ne va plus” (208 σελ, €5,90, iBookstore).

Στα πολιτικά βιβλία υπήρξαν δύο νέες ηλεκτρονικές κυκλοφορίες. “Οι Ελλήνες. Τετράδια πατριδογνωσίας” (208 σελ, €9,90, iBookstore) είναι το νέο βιβλίο του στελέχους και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, ένα “βιβλίο για την πατρίδα”, όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας τέλος επιμελήθηκε το βιβλίο “Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Από τη στρατηγική κίνηση στην οικονομική λύση” (200 σελ, €7,90, iBookstore) με κείμενα ειδικών πάνω στο θέμα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σημεία πώλησης και δυνατότητες ανάγνωσης
Οι Εκδόσεις Κατανιώτη διαθέτουν συνολικά 130 ebooks σε ePUB. Τα ebooks τους διατίθενται από το το site τους, από το ελληνικό iBookstore και από τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία PERIZITITO.GR και IANOS.
Στα ηλεκτρονικά βιβλία τους ενσωματώνεται υδατογράφημα με το όνομα του αγοραστή/αναγνώστη (social DRM) και δεν είναι κλειδωμένα με Adobe DRM, οπότε μπορούν να διαβαστούν με την εφαρμογή ή τη συσκευή της επιλογής μας και να μετατραπούν σε αρχείο Mobipocket για Kindle (οδηγός βήμα-βήμα για τις μετατροπές).

Και τα ebooks που αγοράζονται iBookstore δεν είναι κλειδωμένα και μπορείτε έτσι, πέρα από το να τα διαβάσετε σε iPhone, iPod touch και iPad, να τα μεταφέρετε από το πρόγραμμα iTunes στον υπολογιστή σας σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες και εφαρμογές που υποστηρίζουν ePUB ή να τα μετατρέψετε σε Mobi για Kindle. Το αρχείο πάντως, αν και μετατρέπεται, περιέχει τα προσωπικά στοιχεία του αγοραστή (digital watermark, μπορείτε να τα δείτε από το Get info στο iTunes)

Διαβάστε επίσης: