Μεγάλη εκδήλωση για την ενιαία τιμή βιβλίου τη Δευτέρα, 6 μμ, στο Ακροπόλ

Μεγάλη εκδήλωση υπέρ της διατήρησης της ενιαίας τιμής βιβλίου διοργανώνουν τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, ώρα 18:00 στο Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 11 (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο) η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝΕΛΒΙ) και οι 571 συγγραφείς (XLS) που εχουν υπογράψει σχετικό κείμενο.
Στην εκδήλωση με τίτλο “Όχι στην κατάργηση της ενιαίας τιμής του βιβλίου” θα μιλήσουν οι:
  • Βασίλης Βασιλικός, συγγραφέας
  • Δημήτρης Καλοκύρης, Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων
  • Πέτρος Τατσόπουλος, Ανεξάρτητος βουλευτής – συγγραφέας
  • Στέφανος Πατάκης, εκδότης
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Καμπουράκης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Χρήσιμες πληροφορίες για την ενιαία τιμή βιβλίου μπορείτε να βρείτε στο blog “Βιβλίο SOS“.
Το κάλεσμα της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου:
Εξοντώνουν το ελληνικό βιβλίο.
Καταστρέφουν τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας.
Όχι στην κατάργηση της ενιαίας τιμής του βιβλίου
Η ενιαία τιμή ουσιαστικά καταργείται από την κυβέρνηση. 
Ο περιορισμός της ισχύος του νόμου μόνο στα λογοτεχνικά βιβλία και μόνο για την πρώτη έκδοση είναι εμπαιγμός. Με τη ρύθμιση αυτή από τη μια μεριά δεν απομένει ούτε το 10% των βιβλίων και από την άλλη υιοθετείται κάτι ανεφάρμοστο (ποιος θα πει ποια είναι λογοτεχνικά βιβλία και ποια όχι;). Όλη σχεδόν η Ευρώπη και σημαντικές χώρες στον υπόλοιπο κόομο έχουν την ενιαία τιμή. Από την Ελλάδα αφαιρούν αυτό το αγαθό του πολιτισμού.
Γιατί σε όλη σχεδόν την Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία κτλ.) και σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα κτλ ισχύει η ενιαία τιμή και σιην Ελλάδα καταργείται; Ποτέ δεν απάντησε οτο ερώτημα αυτό η κυβέρνηση. Μήπως δεν τη νοιάζει η μόρφωση των παιδιών μας, ο πολιτισμός μας, η ιστορία μας, η γλώσσα μας;
Τι μας περιμένει μετά την κατάργηση της ενιαίας τιμής; 
Θα επικρατήσουν οι λίγες αλυσίδες, θα εισβάλουν τα ξένα δικτυακά μονοπώλια, θα κλείσουν τα μικρά βιβλιοπωλεία — εστίες πολιτισμού, οι εκδότες, υποχείρια των αλυσίδων, θα εκδίδουν μόνο τα best sellers, η σοβαρή λογοτεχνία, η ποίηση, το δοκίμιο, η επιστήμη, τα σημαντικά παιδικά βιβλία και γενικά όλα τα ποιοτικά βιβλία θα συρρικνωθούν μέχρι εξαφανίσεως. ΟΈλληνας συγγραφέας σπάνια θα βρίσκει εκδότη και ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα θα καταστεί ανενεργός, αφού στηρίζεται στην ενιαία τιμή. Αυτό επιζητά η κυβέρνηση και η τρόικα;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας και όλα σχεδόν τα κόμματα δηλώνουν υπέρ της ενιαίας τιμής. Συγκεκριμένα δηλώσεις έκαναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Α. Τσίπρας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Ε. Βενιζέλος, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ.Φ. Κουβέλης, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ.Δ. Κουτσούμπας και 571 άνθρωποι του πνεύματος και συγγραφείς.
Γιατί η κυβέρνηση τους αγνοεί; 
 
Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου σης 18:00 στο Θέατρο Ακροπόλ όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το βιβλίο.
Ένωση Ελληνικού Βιβλίου