9% των βιβλίων που πωλούνται στις ΗΠΑ είναι ebooks

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον Οκτώβριο της Association of American Publishers, της ένωσης των εκδοτικών οίκων στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις e-books ανήλθαν σε $40.7 εκατομμύρια και αυξήθηκαν κατά 112.5% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2009. Οι πωλήσεις των e-books από την αρχή του χρόνου αυξήθηκαν κατά 171.3% φτάνοντας τα $345.3 εκατομμύρια από 127.3 εκατομμύρια την ίδια περίοδο πέρυσι. Την ίδια στιγμή, οι συνολικές πωλήσεις των βιβλίων το μήνα Οκτώβριο σημείωσαν μείωση 0.9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και ανήλθαν στα $721 εκατομμύρια. Από την αρχή του χρόνου οι συνολικές πωλήσεις βιβλίων έχουν αυξηθεί μόνο κατά 3.4% σε σχέση με πέρυσι.

Η σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική. Από ένα ασήμαντο 0,05% των πωλήσεων το 2002 και μια αργή άνοδο μέχρι το 2007, το 2008 τα e-books αρχίζουν να είναι στατιστικά σημαντικά με 1,19% των συνολικών πωλήσεων βιβλίων, που υπερδιπλασιάζεται σε 3,31% το 2009 και εκτινάσσεται σε 8,70% τους πρώτους 10 μήνες του 2010 με συνεχώς ανοδικές τάσεις.

Τα ποσά για τα ebooks που αναφέρει η Association of American Publishers δεν περιλαμβάνουν και τις πωλήσεις από μη-μέλη της, εξαιρούν δηλαδή μια πλειάδα μικρών εκδοτικών οίκων και τις όλο και περισσότερες ηλεκτρονικές αυτοεκδόσεις, καθώς και τα ebooks που είναι εφαρμογές. Επίσης, μετρούν πωλήσεις, όχι αριθμό e-books που κατεβαίνουν, που σημαίνει ότι παραγνωρίζονται τα πολλά δωρεάν βιβλία, ενώ, με δεδομένο ότι η μέση τιμή ενός e-book είναι μικρότερη από αυτήν ενός τυπωμένου, τα ποσά που αναφέρονται αντιστοιχούν σε αναλογικά περισσότερα βιβλία για τα e-books απ’ ό,τι για τα τυπωμένα βιβλία. Στην πραγματικότητα, τα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από αυτό που δείχνουν τα στοιχεία της Association of American Publishers

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: Association of American Publishers